Εύβοια: Την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό τίμησαν με διήμερες εκδηλώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και πλήθος κόσμου (8 βίντεο και 21 φωτο)

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Πραγματοποιήθηκαν επί διήμερο οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό ζυγό, με μεγάλη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων που αποτελούν το νήμα που μας ενώνει με τους προγόνους μας και που παραλαμβάνουν τα παιδιά μας .

Το evia online ως το πρώτο ενημερωτικό site σε Εύβοια και Σκύρο και εκ των μεγαλυτέρων περιφερειακών Πανελλαδικά, στηρίζει και αναδεικνύει, κάθε εκδήλωση ή πρωτοβουλία, ή δράσεις όλων των πολιτιστικών συλλόγων. Θα συνεχίσει να το πράττει, έχοντας άποψη, όμως όπως και ο κάθε Έλληνας πολίτης. Πάντα με επιχειρήματα και με μόνο γνώμονα, την διαφύλαξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Η ιστορία έχει καταδείξει άλλωστε ότι οι ιδέες, οι προσπάθειες και η πολιτιστική ταυτότητα της πατρίδας μας, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και να παραδώσουμε την σκυτάλη στα παιδιά μας, ανήκει σε όλους μας! Αυτό πράττουμε και σήμερα με την μοναδική πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών από όλες τις εκδηλώσεις επί διήμερο.

Υ.Γ. Όπως πάντα είμαστε στην διάθεση των πολιτιστικών συλλόγων και αναμένουμε να μας αποστείλουν, κάθε δράση τους γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας, να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, στην προσπάθεια για την διάσωση της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Κληρονομιάς που έρχεται από τους προγόνους μας και θέλουμε να πάει πολύ μακριά. Όχι μόνο στα παιδιά των παιδιών μας.

“Γιατί στο evia online πιστεύουμε ότι: “Έθνος που ξεχνά την ιστορία του και απομακρύνεται από την πολιτισμική του παράδοση είναι καταδικασμένο να χαθεί.”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!