Εύβοια- φωτιά: Συνέλαβαν 75χρονο -Στην μάχη ξανά τα εναέρια μέσα -Η νύχτα αγωνίας λεπτό προς λεπτό (βίντεο και φωτο)

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη ξεκίνησαν την μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που έφτασε να καίει σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.

Στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 24 οχήματα, έξι ομάδες από πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των γύρω Δήμων και της περιφέρειας . Η νύχτα όπως περιέγραψε το evia online με συνεχή ρεπορτάζ ήταν εφιαλτική .

Η φωτιά είχε ξέσπασει χθες το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια και χόρτα στην περιοχή Μηλάκι. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, καθιστώντας δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, δήλωσε ότι συνελήφθη 75χρονος που “κάπνιζε” μελίσσια στην περιοχή

Ο Θανάσης Μπουραντάς, δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου τόνισε ότι το χωριό Καλέντζι που κάποια στιγμή έγινε σκέψη για τις αρχές ακόμα και για εκκένωσή του δεν κινδυνεύει από το πύρινο μέτωπο. «Το βράδυ που ξεκίνησε η φωτιά ήταν κοντά στο εργοστάσιο που υπάρχει εκεί.

- Διαφήμιση -

Τώρα τις πρωινές ώρες έχει φύγει από αυτή την πλευρά κι έχει πάει ανατολικότερα, στο χωριό Καλέντζι. Το χωριό δεν κινδυνεύει απ’ ότι με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, γιατί εκεί βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχει ακόμα φωτιά και πρέπει να έρθουν τα εναέρια μέσα να ρίξουν σε περιοχές που δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου ήταν αισιόδοξος για την κατάσβεση της φωτιάς, τονίζοντας πως αυτή θα επιτευχθεί με τη χρήση των εναέριων μέσων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!