Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παρέλαβε από Σαρμά (φωτογραφίες)


Στο πλευρό του η σύζυγός του και τα παιδιά του – Παρούσες στην ορκωμοσία και οι αδερφές του – «Θα κάνω το καλύτερο δυνατό να υπηρετώ την ευημερία του Ελληνικού λαού», είπε κατά την διαδικασία παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό
Για δεύτερη φορά ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, αλλά και η θεία του Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

- Διαφήμιση -

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου. Μεταξύ άλλων ήταν επίσης στην ορκωμοσία και οι Μανιάς Σπήλιος, Αλέξανδρος Αθανασίου, Απόστολος Μαυραγάνης, Χρήστος Παπαζής, και Γιώργης Παπαζήσης.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο πρωθυπουργός υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και στη συνέχεια αγκάλιασε τα παιδιά του και τις αδερφές του.

Παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με την οικογένειά του μετέβη πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής.

Η νέα κυβέρνηση

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανακοίνωσή της θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ορκωμοσία των μελών της νέα κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα στα νέα μέλη της κυβέρνησης, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, αμέσως μετά δηλαδή την παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε δεν περίμενε τη χθεσινή νίκη για να διαμορφώσει τη νέα κυβέρνηση στο μυαλό του. Ήδη τις προηγούμενες μέρες έκανε κάποιες επαφές με στελέχη που αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια, ενώ κάποιοι έχουν ήδη ενημερωθεί.

Κατά τη διαδικασία της κατάρτισης του σχήματος, πάντως, θα υπάρξουν αναπόδραστα και καραμπόλες, όπως πάντα, αν και αυτή τη φορά θα έχουν περιορισμένη εμβέλεια.

Πηγή : protothema.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!