Συνέδριο Ν.Δ.Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (LIVE)

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται το 15ο Συνέδριο της ΝΔ, που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση τις βλέπει ως πολιορκητικό κριό, για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και να παραμορφωθεί η πολιτική εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες. «Έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και περιπέτειες σε αυτή τη συγκυρία;» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια, αδιαφορία. Μηνύματα αδιαφορίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα προοπτικής, συνέπειας και δημοκρατίας» ξεκαθάρισε για την ώρα της κάλπης.

«Η χαρά μου και η χαρά μας είναι διπλή καθώς αυτή την αισιοδοξία μας τη συμμερίζονται οι Ευρωπαίοι φίλοι μας για τα 50 χρόνια και σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια, σε μια προσπάθεια που κάνουμε για να αφήσουμε πίσω μια 10ετη κρίση, είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Μας ενώνουν ίδιες αξίες και επιλογές. Δηλώνει ταυτόχρονα και πόσο δυνατοί είμαστε. Το ΕΛΚ θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Το συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη ήταν η ανάγκη να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Πόσο πολύτιμη υπήρξε η προσφορά της ΝΔ, του κόμματος που έβαλε την πατρίδα μας στην Ευρώπη με τον Κ. Καραμανλή, κόντρα τότε σε όσους φώναζαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, έλεγε ότι μόνο στην Ευρώπη θα ήμασταν ασφαλείς. Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε και είναι αυτή που θέλει να την κάνει πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Είναι αυτή που στάθηκε στο πλευρό της Ευρώπης σε κάθε κρίση. Στην άμυνα κατά του κορωνοϊού, με το ψηφιακό διαβατήριο που μας επέτρεψε να ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια, στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στο μεταναστευτικό, όταν η πρόεδρος της επιτροπής ήρθε στον Έβρο με όλη την ηγεσία της ΕΕ για να τονίσει ότι είναι Ευρωπαϊκά σύνορα.

»Εμείς καθορίζουμε το ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη και όχι οι διακινητές. Τα σύνορα δεν γίνεται να αλλάζουν με τη βία. Είμαστε μια υπεύθυνη και συνεπής δύναμη, να συμβάλει σε νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις. Όπως την άμυνα, την οργάνωση μιας ακμαίας οικονομίας εν μέσω τεράστιων ανταγωνισμών στον πλανήτη. Την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση. Χρειάζεται η σφυρηλάτηση της συνοχής σε όλη την Ευρώπη. Ο λαϊκισμός είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχει όλη την Ευρώπη. Οι δημαγωγοί έχουν ένα και μόνο στόχο: να κρύψουν την αλήθεια. Η Ελλάδα το πλήρωσε αυτό πολύ ακριβά στο παρελθόν και ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ξανά στην Ελλάδα όσα έγιναν την περασμένη 10ετία. Ο λαϊκισμός την έφερε στο χείλος του γκρεμού, όταν προσπαθούσαμε να βρούμε ξανά τον δρόμο μας. Δεν ξεχάσαμε τις δύο όψεις του ψέματος».

«Ο λαϊκισμός την έφερε στο χείλος του γκρεμού, όταν προσπαθούσαμε να βρούμε ξανά τον δρόμο μας. Γι’ αυτό η κρίση κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα. Δεν ξεχάσαμε τις δύο όψεις του ψέματος. Σε αντιευρωπαϊκές δήθεν αντισυστημικές διαδηλώσεις. Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ένα ολέθριο δημοψήφισμα. Για να συμπληρωθεί η περιπέτεια με μια 4ετια καθήλωσης, με την Ελλάδα να έχει τους χαμηλότερους, τότε, ρυθμούς ανάπτυξης από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Αν έπρεπε να κωδικοποιήσω τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας για την Ευρώπη, η πρόκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια, που συμπυκνώνονται σε τρεις λέξεις. Λέξεις που ξεκινούν με το γράμμα «Α»: Ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα, αγροτική πολιτική με προοπτική και ανταγωνιστικότητα».

«Η Ούρσουλα και ο Μάνφρεντ μίλησαν γι αυτές τις προτεραιότητες, πως θα γίνει ξανά ανταγωνιστική η Ευρώπη. Να προσελκύει κεφάλαια για καινοτομία και έρευνα, για να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει. Εχουμε την ευρωπαϊκή άμυνα. Είμαι από τους πρώτους υπερμάχους για την έκδοση ευρωομολόγου χρηματοδότησης αποκλειστικά για την άμυνα, κοινού χαρακτήρα, που θα θωρακίσουν συνολικά την Ευρώπη. Σε φίλους στην Ευρώπη που λένε ότι αυτά δε γίνονται, τους απαντώ πως αυτά λέγανε και το 2020, αλλά τελικά τους πείσαμε και δημιουργήσαμε το ταμείο Ανάκαμψης, που είναι μια μεγάλη προίκα για την δυνατότητα που δίνεται σε χώρες όπως η Ελλάδα να κάνουν πράξη την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.»

Πηγή: iefimerida.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!