Εύβοια: Μας έκαναν περήφανους τα παιδιά της ομάδας «Evripos Robotics» – Πρώτοι σε όλη την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 η ομάδα από την Χαλκίδα «Evripos Robotics» κατέλαβε την 1η θέση τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO αντιμέτωπη με ομάδες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με πολύ υψηλό διαγωνιστικό επίπεδο. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Χαλκίδα, στο 9ο Δημοτικό Χαλκίδας «Γιάννης Σκαρίμπας» και αποτελεί τα προκριματικά της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2023 που θα διεξαχθεί 7-9 Νοεμβρίου στον Παναμά.

Με την πρωτιά στον Πανελλήνιο διαγωνισμό η «Evripos Robotics» έλαβε το μοναδικό και πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης της κατηγορίας για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα WRO 2023 και θα εκπροσωπήσει επίσημα την Ελλάδα στον τελικό του Παναμά στην κατηγορία Future Engineers. Η κατηγορία Future Engineers της Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO έχει ως αντικείμενο την αυτόνομη οδήγηση και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η «Evripos Robotics» δημιουργήθηκε από τον Χαλκιδαίο καθηγητή Πληροφορικής Θεόδωρο
Χασάνδρα για να ενώσει τους ενθουσιώδεις με την εκπαιδευτική ρομποτική μαθητές των
σχολείων της Χαλκίδας. Η ομάδα ήδη μετρά πολύ σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές
επίπεδο, με ορόσημο τη διάκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO
2022 που έγινε στη Γερμανία στην οποία κατέλαβε την 5 η σε παγκόσμιο και την 1 η σε ευρωπαϊκό
επίπεδο.


Τα μέλη της ομάδας ασχολήθηκαν, διαθέτοντας τον πολύτιμο ελεύθερό τους χρόνο, με τις
εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική ρομποτική και έμαθαν για το σκοπό
αυτό να προγραμματίζουν σε Python και C++.

- Διαφήμιση -

Σχεδίασαν με μεράκι από το μηδέν σε πρόγραμμα τρισδιάστατης σχεδίασης ένα όχημα σε κλίμακα και το εκτύπωσαν εξ ολοκλήρου σε 3d εκτυπωτή. Έπειτα, ως οι μηχανικοί του μέλλοντος, το εξόπλισαν με τους απαραίτητους αισθητήρες και τα κατάλληλα ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα και κατάφεραν να το κάνουν να οδηγεί αυτόνομα σε μία πίστα στην οποία τα όρια και τα εμπόδια τοποθετούνται με τυχαίο τρόπο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι μαθητές με τον διαγωνισμό αυτό αποκομίζουν μια μοναδική εμπειρία, διδάσκονται την ευγενή άμιλλα και εκπαιδεύονται στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που αποτελεί τον πυρήνα της τεχνολογικής γνώσης του άμεσου μέλλοντος και θα συνεχίσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία με τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2023 στον Παναμά.


Τα μέλη της ομάδας «Evripos Robotics» είναι:
Ο Έκτορας Μηλιώτης , μαθητής Γ’ τάξης του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Ο Ευγένιος Τσίμπος, μαθητής Β’ τάξης του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.
Ο Γιώργος Χασάνδρας, μαθητής Β’ τάξης του 5ου Πρότυπου Γυμνασίου Χαλκίδας


Προπονητής & επιστημονικός υπεύθυνος:

Θεόδωρος Χασάνδρας, καθηγητής Πληροφορικής στον τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, Υποψήφιος Διδάκτωρας του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!