Εύβοια: Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς – Πότε και που θα γίνει

Για πρώτη φορά στα χρονικά θα πραγματοποιηθεί άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας στην Εύβοια για την απομάκρυνση πληθυσμού σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Στον Δήμο Ερέτριας και την περιοχή της Σέττας!

Ο Δήμος Ερέτριας θα είναι ένας από τους μόλις οκτώ Δήμους πανελλαδικά που συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία αναμένεται να γίνει τον Μάιο. Η πρώτη συνεδρίαση προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ερέτριας.

Συντονιστής ήταν ο προϊστάμενος του Τμήματος Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αντωνάκος και στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νίκος Γουρνής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ζαχαριάς, η Κοινοτάρχης Σέττας Βαγγελίτσα Αργύρη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ομάδας διάσωσης Ευβοίας Sar -312, Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυρόσβεσης, της Περιφέρειας, Δήμων της Εύβοιας και πολλοί άλλοι.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και για τις φυσικές καταστροφές. Στον Δήμο Ερέτριας επενδύουμε στην πρόληψη για να σώσουμε ζωές και περιουσίες.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!