Εύβοια: Μεγάλο έργο ανάπλασης στη Στενή – Αλλάζει όψη η πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Έργο ανάπλασης στη Στενή Ευβοίας
και την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ».


Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 50% από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει το έργο και θα επιβλέψει την υλοποίησή του.


Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και κατ’ επέκταση μέχρι την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Σε αυτό το τμήμα προβλέπεται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:


 Καθαιρέσεις παλαιών μη καλαίσθητων πλακοστρώσεων και λιθοδομών.
 Αποκατάσταση των παλαιών πλακοστρώσεων και λιθοδομών.
 Λιθεπένδυση όλων των υπαρχόντων τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής.
 Αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών ιστών και φωτιστικών σωμάτων με ομοιόμορφα φωτιστικά τύπου LED.
 Αποξήλωση των φθαρμένων πλακοστρώσεων της πλατείας “Βρύσης Νταβέλη”.
 Αποκατάσταση των πλακοστρώσεων με πλάκες «Καρύστου».
 Δημιουργία πέτρινων καθιστικών.

- Διαφήμιση -


Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και συγχρηματοδοτούμε την υλοποίηση έργου ανάπλασης με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξη της Άνω και της Κάτω Στενής. Η παρέμβασή μας -με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 400.000 ευρώ- έχει τουριστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα έχει πολλαπλό όφελος για την τοπική οικονομία».


Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς τόνισε: «Σχεδιάσαμε μαζί με την Περιφέρεια και θα συγχρηματοδοτήσουμε το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης, που θα υλοποιηθεί στη διαδρομή από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά της διαδρομής και να την κάνουμε πιο φιλική, πιο ευχάριστη για τους κατοίκους, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να γνωρίσουν τον τόπο μας».

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!