Εύβοια: “Σκουπιδότοπος” το Εγγλεζονήσι μετά τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου εν Βουνένοις – Ανέλαβε δράση ο Κώστας Καρβούνης

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ…

Πλήθος πιστών βρέθηκε στις 8 Μαϊου στο Εγγλεζονήσι ώστε να εορτασθεί πανηγυρικά ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοιας που βρίσκεται πάνω στο μικρό νησάκι απέναντι από την Δροσιά Χαλκίδας.

Ήταν μια πρωτόγνωρη γιορτή στα χρονικά καθώς η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τιρώντας το έθιμο της Πανηγύρεως του στο εξωκλήσι.

Δυστυχώς όμως, μεγάλη μερίδα ανθρώπων μετά την αποχώρησή του από το νησάκι, εγκατέλειψαν σωρεία σκουπιδιών δημιουργώντας εστία μόλυνσης και διακινδύνευσης πυρκαγιάς.

Την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καρβούνης, που ήταν και ο επικεφαλής της διοργάνωσης του εορτασμού και μαζί με τους επόπτες καθαριότητας Απόστολο Σταμέλο και Πέτρο Αντωνίου, προχώρησαν στην συλλογή και αποκομιδή των σκουπιδιών, αφήνοντας τον χώρο καθαρό και περιποιημένο, έτοιμο για τις εξορμήσεις των κατοίκων την καλοκαιρινή περίοδο.

“Ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έμεινε άπραγος και προέβη στη συλλογή και αποκομιδή των σκουπιδιών, αφήνοντας τον χώρο καθαρό και περιποιημένο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους επόπτες καθαριότητας κ.κ Απόστολο Σταμέλο και Πέτρο Αντωνίου, οι οποίοι εργάστηκαν προσωπικά για τη συλλογή και αποκομιδή των σκουπιδιών”, δήλωσε σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καρβούνης

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!