Εύβοια: Το Σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ χαιρετίζει τους απεργούς από όλα τα εργοστάσια που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία

Το Σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ χαιρετίζει τους απεργούς από όλα τα εργοστάσια που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία, δίνοντας το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Εύβοια και Θήβα, σε μία συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων για την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

Καταδικάζουμε τη στάση της Διεύθυνσης της ΦΑΜΑΡ που λειτούργησε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, καλώντας εργαζόμενους να δουλέψουν δωδεκάωρο, ή να αλλάξει βάρδιες σε άλλους μόνο για την ημέρα της απεργίας, ή να ανακαλέσει άδειες για να επιστρέψουν για δουλειά έχοντας ως στόχο να καλύψει πόστα συναδέλφων που απέργησαν! Μόνο ως απαράδεκτες θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις κινήσεις.

Από αυτή τους τη στάση φαίνεται πόσο πολύ τρομάζουν από τη μαχητική στάση των εργαζομένων. Φοβούνται την αγωνιστική διάθεση όταν αυτή εκφράζεται συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε! Να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων στον όμιλο, να σπάσουμε τον φόβο και την τρομοκρατία. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για να μείνει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο στα χαρτιά, να γίνουν κουρελόχαρτο οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί τους, να μην επιτρέψουμε στη ΦΑΜΑΡ να καταργήσει το 8ωρο και το 5μερο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για την υπογραφή της Επιχειρησιακής ΣΣΕ που έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι για να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα, μισθούς με αυξήσεις.


Διεκδικούμε:

- Διαφήμιση -

κατάργηση της εργολαβικής εργασίας ( Άρθρο 1 & 2)

αυξήσεις στον κατώτατο μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων (Άρθρο 3 & 4)

επαναφορά επιδομάτων (Άρθρο 3Β & 4Γ)

ουσιαστικές αυξήσεις για όλους 10% το 2024 και 4% το 2025 (Άρθρο 5Β1)

αύξηση αμοιβής υπερωρίας (Άρθρο 5Β3 – 5Β7)

σταθερό εργάσιμο χρόνο (Άρθρο 7)

ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση (Άρθρο 8)

επιπλέον οικονομικές παροχές για το Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαιρινή άδεια, έναρξη σχολικής χρονιάς (Άρθρο 8Β & 8Γ)

Στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την εταιρεία καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθεια του Σωματείου, να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που συλλογικά θα λάβουμε, στην αφετηρία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Έχουμε ως φάρο τις αντίστοιχες περσινές κινητοποιήσεις! Δεν είμαστε μόνοι μας! Στο πλευρό μας στέκονται τα κλαδικά Συνδικάτα Φαρμάκου Αττικής και Βοιωτίας, η Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ). Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε γι’ αυτό!

Απαιτούμε υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!