Ιστιαία: Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου για το Κέντρο Υγείας


Ανακοίνωση
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων στην αίθουσα του Δ. Σ. τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη για τη διεκδίκηση ενός επαρκούς και σύγχρονου Κέντρου Υγείας.
Χαιρετίζουμε όλους τους συντοπίτες μας που δεν ανέχονται άλλο τη δραματική κατάσταση με την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, σε υλικοτεχνικές υποδομές. Η πολιτική του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ είναι υπεύθυνη πλήρως γι’αυτή την κατάσταση και με τη στάση τους εξωθούν τους γιατρούς σε παραίτηση. Η κατάσταση αυτή δεν είναι νέα, προέκυψε σταδιακά από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Απαιτούμε:
-Σύγχρονο, επαρκές Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό, νοσηλευτικό και διοικητικό. Όχι στην απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. ⮚ Αναβάθμιση του διοικητικά αλλά και στην πράξη σε μικρό Νοσοκομείο όπως αντίστοιχα υπάρχει στην Κάρυστο, στην Κύμη, γιατί οι αποστάσεις μέχρι τα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι μεγάλες, το δίκτυο της περιοχής και τα καιρικά φαινόμενα δεν επιτρέπουν πολλές φορές τις διακομιδές ασθενών.
-Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας όλο το 24ωρο. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων.
-Αναβάθμιση των υποδομών και παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού με μηχανήματα, αναλώσιμα.

  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με περισσότερα ασθενοφόρα και εκπαιδευμένο προσωπικό. ⮚ Επιπλέον ενίσχυση του Κέντρου Υγείας για όσο διάστημα ο δρόμος Λουτρά Αιδηψού Ήλια- Ροβιές είναι κλειστός.
  • Λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.
  • Δημιουργία ελικοδρομίου στην περιοχή, για να μπορεί να γίνει δυνατή η αεροδιακομιδή ασθενών στις μονάδες που απαιτείται αναλόγως της φύσης του κάθε περιστατικού. ⮚ Να βελτιωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας, οι συνθήκες και οι όροι δουλειάς. Να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα και όλες οι περικοπές που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια.
  • Να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ που απαξιώνει τους γιατρούς και τους εξαναγκάζει σε παραίτηση.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία!
    Τα πρώτα μας βήματα θα είναι:
  1. Έκδοση επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοίδη, την 5η ΥΠΕ, τους βουλευτές του νομού με αίτημα για συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υπουργό στην Αθήνα άμεσα.
  2. Πανδημοτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Ιστιαία την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Ιστιαίας.
  3. Αίτηση για άμεση σύγκληση και του Δημοτικού αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου για να πάρουν θέση στα αιτήματά μας όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
    Στη σύσκεψη, ορίστηκε ολιγομελής συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη φορέων της περιοχής, η οποία θα έχει την ευθύνη για την διεύθυνση της προσπάθειας και των κινήσεων μας.
    Στη σύσκεψη συμμετείχαν/στήριξαν οι εξής φορείς:
    Σωματείο Οικοδόμων Ιστιαίας-Αιδηψού, Σωματείο Ρετσινάδων Νομού Ευβοίας, Εμπορικός σύλλογος Πευκιού, Εμπορικός σύλλογος Ιστιαίας, Πολιτιστικός σύλλογος Ιστιαίας «Οι φίλοι της μουσικής», Μελισσοκομικός συνεταιρισμός Ιστιαίας, Περιπατητική σχολή Β. Ευβοιας Τελέθριο – το Σύσκιον, Σύλλογος απανταχού Πολυλοφιωτών, Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Ιστιαίας, 2ου Δημοτικού Ιστιαίας, Γυμνασίου Ωρεών, Δημοτικού Αιδηψού, Πολιτιστικοί σύλλογοι: Γερακιούς, Φωτόδεντρο, Ασμηνίου, Νέας Σινασσού, Σύλλογος ΣΚΑΠΑ, Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας, Θεατρική Σκηνή Ιστιαίας, Δασικός συναιτερισμός Βασιλικών, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη, Ομάδα Αιδηψίων Δήμος.
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!