Κύμη: Καθαρά Δευτέρα στο «Μπαλκόνι του Αιγαίου» (Βίντεο)

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και οι περισσότεροι δημοφιλείς προορισμοί αυτή την στιγμή είναι ή σχεδόν πλήρεις ή για πολύ ακριβά βαλάντια.

Εάν, όμως, θέλετε ένα μέρος που να τα έχει όλα (διαθεσιμότητα, εγγύτητα και φυσικό κάλος), τότε η αναζήτησή σας ολοκληρώθηκε εδώ.
Η Κύμη είναι αμφιθεατρικά χτισμένα πάνω σε έναν κατάφυτο λόφο περίπου 200 μέτρα από την θάλασσα με μια θέα στο Αιγαίο που κόβει την ανάσα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι η κωμόπολη αυτή είναι γνωστή και ως «το μπαλκόνι του Αιγαίου».

Πρόκειται για ένα μέρος με όμορφες, δαντελωτές παραλίες, που συνδυάζουν το πράσινο με το γαλάζιο, με την πιο ξακουστή να είναι φυσικά το Μετόχι.

Μην ξεχνάτε ότι η Κύμη είναι η πατρίδα του μεγάλου ευεργέτη της ανθρωπότητας και των γυναικών του Γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι του.

Εάν δεν είστε λάτρεις της χειμερινής κολύμβησης, τότε σίγουρα μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια κατά μήκος της ακτής και να απολαύσετε το ολόφρεσκο ψαράκι ή το ουζάκι σας. Η Κύμη φημίζεται για τον μπακλαβά της, καθώς και για το σύκο της, που είναι καπνισμένο σε ατμούς θείου.

Η ίδια η πόλη είναι επίσης πολύ γραφική, με ωραία αρχιτεκτονική και αρχοντικά καπετανόσπιτα που προσδίδουν έναν επιπλέον νησιώτικο αέρα στην Κύμη.

Χρησιμοποιώντας την Κύμη ως βάση μπορείτε να κάνετε μικρές εξορμήσεις σε πολλούς άλλους, μικρότερους οικισμούς και να ανακαλύψετε τις ομορφιές τους, όπως το χωριό Μαλετιάνοι, που είναι γνωστό για την ηπειρωτική του αρχιτεκτονική.

Όσον αφορά την διαμονή, αυτή τη στιγμή η Κύμη έχει περίπου 77% πληρότητα, σύμφωνα με τις γνωστές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, ενώ το κόστος για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινάει περίπου από τα 60 ευρώ την βραδιά. Καλή διαμονή. Η διασκέδαση και η ξεκούραση είναι σίγουρες.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!