Στην Σκύρο οι μαθητές του ΓΕΛ Κύμης – Η επίσκεψη στο λιμάνι, στον Σύλλογο “Ανεμόεσσα” και στα σκυριανά αλογάκια

Το Σαββατοκύριακο 19-21 Απριλίου, το ΓΕΛ Κύμης επισκέφθηκε τη Σκύρο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Ο Δήμαρχος Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος ξενάγησε και μίλησε στους μαθητές για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του λιμανιού της Σκύρου, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται με τη λειτουργία του.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον σύλλογο “Ανεμόεσσα”, ώστε να γνωρίσουν το πολιτιστικό προφίλ του νησιού, καθώς και τα παγκοσμίου φήμης Σκυριανά αλογάκια!

Τι δήλωσε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Σκύρου

Με πολύ χαρά δέχτηκα την πρόσκληση από την Maria Xanthouli καθηγήτρια του ΓΕΛ Κύμης, να μιλήσω και ξεναγήσω τις μαθήτριες /τες στο λιμάνι και να τους παρουσιάσω τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις αλλά και να εξηγήσω κάθε πτυχή της λιμενικής λειτουργίας συμπεριλαμβανομένου και του Υδατοδρομίου και των προοπτικών που ανοίγονται με τη λειτουργία του.

Ομιλία και παρουσίαση του Skyros Project και τη συμβολή του πανεπιστημίου στη λιμενική απόδοση έγινε και από την καθηγήτρια περιβάλλοντος κα Σκαναβή στο χώρο παρουσιάσεων του λιμανιού.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε μουσεία, επισκέφθηκαν σκυριανά άλογα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πολιτιστικό προφίλ σε επίσκεψη τους στο σύλλογο “Ανεμόεσσα”.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τα παιδιά σε εκπαιδευτική εκδρομή στη Σκύρο, ευχαριστούμε για τα όμορφα και γευστικά αναμνηστικά δώρα που μας προσέφεραν, ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δόθηκε ενισχύσουμε τους δεσμούς με τον αδελφό τόπο την Κύμη και τη νέα γενιά που την εκπροσωπεί!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!