Νέα ρύθμιση στα τέλη Κυκλοφορίας από την 1η Μαΐου – Τι θα ισχύει

Με την εισαγωγή της νέας ρύθμισης για τα τέλη κυκλοφορίας, οι οδηγοί αποκτούν περισσότερη ευελιξία στη χρήση των οχημάτων τους. Από την 1η Μαΐου, μέσω της πλατφόρμας myCar, οι κάτοχοι οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας μηνιαία, προσαρμόζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων τους ανάλογα με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Τρόπος Υπολογισμού και Πληρωμής
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν τα οχήματά τους σε ακινησία μπορούν να επαναφέρουν τα οχήματα στην κυκλοφορία για τη διάρκεια που επιθυμούν, αρχίζοντας από έναν μήνα. Η χρέωση των τελών γίνεται αναλογικά με τη διάρκεια κυκλοφορίας. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, η διαδικασία θα είναι πλήρως ψηφιακή, επιτρέποντας την ευκολία και την ταχύτητα στις συναλλαγές.

Για παράδειγμα, εάν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ αποφασίσει να επαναφέρει το όχημα στην κυκλοφορία για τον μήνα Απρίλιο, θα πληρώσει μόνο 10 ευρώ.

Αυτή η ευελιξία στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προσφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση στους κατόχους οχημάτων, ειδικά πριν από σημαντικές περιόδους διακοπών όπως το Πάσχα και το καλοκαίρι. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή οδηγεί στην επιστροφή χιλιάδων οχημάτων στους δρόμους, ιδιαίτερα κατά τους μήνες αιχμής, αυξάνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και ενδεχομένως τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

newsauto.gr

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!