Εύβοια: Οι ψαλμωδίες των πιστών λίγο πριν η εικόνα του Αγ. Ιωάννη από τα Κατούνια, φτάσει στα Ψαχνά (βίντεο)

Σήμερα Σάββατο πρώτη εβδομάδα των Νηστειών, που είναι γνωστό και ως ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων, έρχεται ο Άγιος Ιωάννης ο Κατουνιώτης στα Ψαχνά! Η πομπή των πιστών έχει ξεκινήσει από τα Κατούνια και αυτή την στιγμή βρίσκεται καθ οδόν.

Ακολουθεί πιστά το δρόμο που 90 χρόνια πριν έκαναν οι προγονοί μας για να σωθεί ο τόπος από την μάστιγα των ακρίδων. Τότε που ο εύφορος κάμπος της Μεσσαπίας είχε χτυπηθεί από μεγάλο, πολυπληθές και αδηφάγο σμήνος που κατέστρεφε τα πάντα.

Μη έχοντας άλλη ελπίδα οι κάτοικοι προσέφυγαν στην βοήθεια της θαυματουργής εικόνας . Το θαύμα έγινε . Οι ακρίδες εξαφανίστηκαν αλλά η πίστη παραμένει ζώσα.

Το Evia on line είναι παρών και σε αυτή την συγκλονιστική πομπή των πιστών Χριστιανών που δείχνει για μία ακόμα φορά, τις βαθιές ρίζες που έχει η Ορθόδοξη Πίστη στους Έλληνες.

Το έθνος μας -που αντλεί διαχρονικά δύναμη από τον Θεό σε όλες τις δύσκολες στιγμές του- αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι και σήμερα, ο δεσμός των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας είναι ακατάλυτος στο διάβα των αιώνων.

Η παραλαβή της Ιερής Εικόνας θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 -18:00 από τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΨΑΧΝΩΝ και θα καταφθάσει στο Ναό με λιτανευτική πομπή όπου εν συνεχεία θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.

Ο Ι. Ναός θα παραμείνει ανοιχτός κατά τη διάρκεια της νύχτας , η Ι. Εικόνα θα αναχωρήσει, για να επιστρέψει στη βάση της, την Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 7:00 το πρωί. Καλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί να προσέλθουν, να συμπροσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!