Εύβοια: Πρώτη φορά ο Αγιασμός των Υδάτων και κοπή βασιλόπιτας στην παραλία Καλάμου – Αγκαλιάστηκε θερμά η πρωτοβουλία (βίντεο)

Mε τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμάται σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 η Εορτή των Θεοφανείων σε όλη την Εύβοια.

Αγκαλιάστηκε η πρωτοβουλία της ενορίας των Περιβολιών από τις δημοτικές αρχές και τους πολιτιστικούς φορείς, μέλη κοινοτήτων και της αυτοδιοίκησης, να πραγματοποιηθεί φέτος η τελετή του αγιασμού των υδάτων για πρώτη φορά στην Παραλία Καλάμου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Κότσαρης, η σύζυγος του αντιδήμαρχου Αυλώνος κ. Παπουτσή, ο πρόεδρος της κοινότητα Αχλαδερής κ. Παναγιώτης Κάργας.

Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αχλαδερής, σε συνεργασία με τον σύλλογο Περιβολιών “Το όραμα” με τον πρόεδρο αυτής κ. Αποστολόπουλο Ιωάννη είχαν μεριμνήσει και προσφέρθηκαν σε όλο ς γλυκά, αναψυκτικά και καφές κλπ.

Ιδιαίτερη έκπληξη ήταν και η κοπή τη πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο τελετάρχης αναγνώστης κ. Ρέτσας Αναστάσιος.

- Διαφήμιση -

Τον Σταυρό έπιασε Παναγιώτης Τζέμης από τα Περιβόλια όπου του δόθηκε μια ασημένια εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον εφημέριο Παναγιώτη Καρακίτσο δωρεά του συλλόγου “Το όραμα”.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!