Εύβοια: Συνεχίζουν οι προτεστάντες να αφήνουν υλικό σε σπίτια- Τι πρέπει να κάνουμε; -Στο evia online ο υπεύθυνος για τις αιρέσεις της Ι.Μ. Χαλκίδας π. Χαράλαμπος

της Μαρίας Καράπα

Αναγνώστες του evia online κατήγγειλαν την δράση των ανθρώπων αυτών και μας απέστειλαν φωτογραφίες, από το υλικό που άφησαν στην πόρτα του διαμερίσματος τους, στην Χαλκίδα αλλά και στην Ερέτρια. Φαινόμενο όμως που συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της Εύβοιας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ομάδα αυτή ονομάζεται Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση. Τα βιβλία που χαρίζουν δεν έχεουν σχέση με την Αγία Γραφή. Δρουν εντατικά και οργανωμένα ένα μήνα περίπου τον Ιούλιο. Ένα φαινόμενο που ξεκινά από το 1981.

Ο υπεύθυνος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας για τις αιρέσεις πατέρας Χαράλαμπος Ραμαντανάκης  που ιερουργεί στον  ιερό ναό της  Παναγίας  Παραβουνιώτισας στην Ερέτρια μίλησε στο evia online  δίνοντας οδηγίες στους πιστούς ώστε να μην παραπλανηθούν.

Το καλύτερο είναι να μην δώσουν καμία συνέχεια όταν δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Πρέπει να τα πάνε στον ιερέα της ενορίας τους, γιατί τα φυλλάδια αναφέρουν πλάνες. Είναι παραποιημένα τα έγγραφα.

Να μην αποδεχόμαστε την Καινή διαθήκη και το υλικό που περιέχονται στις τσάντες τους.

Να έρθουν σε επικοινωνία με τον εφημέριο της ενορίας τους και εκείνος θα επικοινωνήσει με το γραφείο επί των αιρέσεων της Μητρόπολης Χαλκίδας

Να γνωρίζουν ότι είναι μία αίρεση η οποία δεν έχει την ευλογία του επισκόπου μας.

Να μην πιάνουν συζήτηση μαζί τους, αλλά μην δείχνουμε κακία απέναντί τους, γιατί μπορεί κάποιοι να το αντιμετωπίσουν και με μηνύσεις. Σε κάθε περίπτωση να ξέρουμε ότι δεν έχουν σχέση με την αληθινή Ορθόδοξη πίστη μας .

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει και σχετική ενημέρωση η οποία μεταξύ άλλων ενημερώνει και για τα εξής: Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χρι-στιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρε-τικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κη-ρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!