Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Γέροντα – Ερέτριας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε  η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι της  Αγίας Άννης  ενορίας Αγίας Τριάδος Πούρνου Διρφύων στον Γέροντα του Δήμου Ερέτριας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμ Θεαγένους Κόλλια εφημέριου ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας με την συμμετοχή των Πρεσβυτέρων π. Βασιλείου Μπισμπιρούλα εφημέρίο ιερού ναού Αγίας Τριάδος Στροπώνων Διρφύων π.Κωνσταντίνου Ξυνογαλά εφημέριο ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πούρνου Διρφύων και συμπροσευχομένου του Πρωτοπρ Θεοφάνους Παπαγεωργίου εφημέριου ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά στην ζωή και την πορεία των δικαίων θεοπατόρων  Ιωακείμ και στην σεβασμία Κοίμηση  της  Θεοπρομήτορος Άννης οι οποίοι  είχαν την απέραντη και  ακλόνητη πίστη τους  στον θεό και εξ αυτών  προήλθε η Παναγία η μητέρα του Θεανθρώπου και Ζωοδότου  Χριστού ο οποίος  μέσα απο την ενότητα  των ιερών μυστηρίων της εκκλησίας ενώνει  όλους τους πιστούς.

- Διαφήμιση -

Τέλος ο π. Θεαγένης μαζί με τις εόρτιες ευχές του  παρότρυνε τους πιστούς που τίμησαν την εορτή να διαφυλάξουν και να μεταλαμπαδεύσουν τις ιερές παραδόσεις προς όλους  τους νέους ώστε με  κατά τέτοιο τρόπο να γίνουν  η  ελπίδα στον μελλοντικό κόσμο.

Την εορτή τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Πούρνου κ. Άγγελος Ηλίας η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας κ. Αικατερίνη Κυριακοπούλου καθώς και πολλοί πιστοί απο ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας  των Διρφύων την.Χαλκίδα και το Βαθύ Αυλίδος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία με ιερουργό τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Ξυνογαλά εφημέριο ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πούρνου Διρφύων και συμπροσευχόμενο τον Πρωτοπ Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριο ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας και την συμμετοχή των πιστών που τίμησαν την εορτή.

Φωτογραφίες Ηρακλής Κοκκάλας. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!