Πρώτη Εβδομάδα των ΛΑ’ Δημήτριων στη Χαλκίδα (φωτογραφίες)

Μετά την υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Δαμάστας» στη Χαλκίδα, εν όψει του πανηγυρικού εορτασμού του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες και ιερές αγρυπνίες, κατά τις οποίες πλήθος Χαλκιδέων και κατοίκων των περιχώρων, προσέρχονται για να προσκυνήσουν τοα ιερά εικόνισμα της Παναγίας και του αγίου Δημητρίου και να συμμετέχουν στο λειτουργικό πρόγραμμα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρέστη στις παρακάτω ιερές ακολουθίες.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Λουκά του Ευαγγελιστού, η οποία τελείται κάθε χρόνο υπέρ υγείας και ενδυναμώσεως των Ιατρών της Χαλκίδος. Παρούσα, μεταξύ πολλών ιατρών ήταν και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Κωνσταντίνα Καρλή. Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ιατρών, το οποίο προετοιμάζει και παραθέτει, κάθε χρόνο, ο Ιατρικός Σύλλογος.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα ι. αγρυπνία, επί τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και προέστη στην αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την επίσημη Δοξολογία για την εορτή του προστάτου της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντού Ευβοίας Ταξιάρχου κ. Αθανασίου Γερογιάκομου, εκπροσώπων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών στελεχών της Αστυνομίας.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, επί τη μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του Λατρινού, ενός εκ των εν Ευβοία διαλαμψάντων Αγίων και με την ευκαιρία της ονοματικής εορτής του Προϊσταμένου της Ενορίας Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου (†28-1-2008).

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, όπου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΛΑ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» πραγματοποιείται η πρώτη διήμερη Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου στη Χαλκίδα με παράλληλες Εκδηλώσεις την Ημερίδα «Τραύμα και Θαύμα» (Η επίδραση του παιδικού τραύματος στο σχολείο, στην οικογένεια και στην κοινωνία: η πρόταση της συγχώρησης) και την προβολή του ντοκιμαντέρ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ-ο Άγιος Πορφύριος και η Πολυκλινική Αθηνών.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!