Χαλκίδα : Πλήθος πιστών στην περιφορά της θαυματουργού εικόνας της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής-Τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ Χρυσοστόμου (βίντεο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα που σκίασε η θλίψη για τον αδόκητο χαμό των 2 πιλότων της Πολεμική μας αεροπορίας που έπεσαν στο καθήκον στην φωτιά στην Κάρυστο πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της πολιούχου της Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας. Πλήθος πιστών έσπευσαν να ακολουθήσουν την χάρη της .

Είχε προηγηθεί ο πανηγυρικός εσπερινός .

Η Λιτανεία της θαυματουργού ιεράς εικόνας, πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ-Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Ο ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε και στον χαμό των δύο πιλότων μας στην φωτια στην Κάρυστο

Το Ιερό Εικόνισμα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας από 21 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου 2023 (εκτός από τις 25-26 Ιουλίου) θα ευρίσκονται, προς προσκύνηση, στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πλησίον του υπό αναστήλωση Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής, όπου καθημερινά θα τελούνται, κατά τις πρωινές ώρες, η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία και τα απογεύματα οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!