Εύβοια: Θα μείνει η έδρα στη ΝΔ ή θα πάει Κρήτη; Η επανακαταμέτρηση-Αίτηση κατέθεσε και η Δ. Γιακομίδου από τους Σπαρτιάτες- Οι 8 “χρυσοί” ψήφοι-Αγωνιά η Καραμπατσώλη

Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η 3η έδρα της Ν.Δ. στην Εύβοια. Σήμερα κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για επανακαταμέτρηση όλων των ψήφων στο Νομό η πολιτευτής του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» η Δέσποινα Γιακομίδου προκαλώντας όπως είναι φυσικό αγωνία στην Κωσταντίνα Καραμπατσώλη που κατέλαβε την έδρα μετά την παραίτηση του Σπύρου Πνευματικού. Εκεί που είπε “δόξα τω θεώ” για την ουρανοκατέβατη τύχη που της χαμογέλασε, τώρα λέει κυριολεκτικά “βοήθα Παναγιά”. Το ίδιο όμως λέει και η Δέσποινα Γιακομίδου αλλά και ο Γρηγόρης Πασπάτης, υποψήφιος με τη Ν.Δ. που υπέβαλε αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η αίτησή του αφορά στις ψήφους του κόμματος «Σπαρτιάτες». Έτσι, υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανακατανομή των εδρών και, τελικά, βουλευτής να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης και το Ηράκλειο να μην έχει βουλευτή από το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Το Ηράκλειο, η Εύβοια και οι 8 “χρυσοί “ψήφοι διαφορά

Ο Γρηγόρης Πασπάτης θα κέρδιζε την έδρα στην περίπτωση που οι «Σπαρτιάτες» έπαιρναν ακόμα οκτώ ψήφους στην Εύβοια, οπότε θα έβγαζαν εκεί την έδρα αντί για το Ηράκλειο. Στη μία περιφέρεια (το Ηράκλειο) οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν 5.773 ψήφους, στην άλλη (την Εύβοια) 5.765 ψήφους.

Παράλληλα, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης. Η διαδικασία στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου θα αρχίσει αυτή την βδομάδα παρουσία προέδρου Πρωτοδικών. Θα έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία και θα γίνει παρόντων των ενδιαφερομένων.

Στην Εύβοια θα μάθουμε τα τελικά αποτελέσματα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου οπότε και θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας. Εκεί μάλλον θα τελειώσουν τα βάσανα. Γιατί το αποτέλεσμα θα πρέπει να συνδυαστεί με εκείνο του Ηρακλείου που έχουν πολλές μέρες μέτρημα. Το βέβαιο είναι ότι οι πρωταγωνίστριες και οι πρωταγωνιστές της έδρας που αλλάζει χέρια, φύλλο και κόμματα συνεχώς , θα θυμούνται για όλη τους την ζωή τις εκλογές αυτές.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!