Μητσοτάκης: Αύξηση 20% στις εφημερίες του ΕΣΥ – Έρχεται νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ

Η Ελλάδα ανέκτησε και πάλι οριστικά την αξιοπιστία της – Το 2024 θα εισρεύσουν επενδύσεις άνω των 24 δισ ευρώ. – Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δίνουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους – Οι 5 δεσμεύσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τομή στον ιστορικό χρόνο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον προϋπολογισμό του 2024 καθώς όπως είπε είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ύστερα από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα».

Κλείνοντας τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος για τον οποίο είχε δεσμευτεί προσωπικά εδώ πριν από έναν χρόνο ότι θα επιτευχθεί εντός του 2023 και έτσι έγινε.

Έγινε μεσα από ένα σχέδιο της Πολιτείας βασισμένο στην εμπιστοσύνη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε τις θετικές εξελίξεις από την πορεία της οικονομίας οι οποίες δίνουν τη δυνατότοτητα στην κυβέρνηση να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες διατεθούν μέσα στον Δεκέμβριο 717 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση για τις εφημερίες στο ΕΣΥ ενώ σημείωσε ότι άμεσα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ. «Θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!