Σίμος Κεδίκογλου: Αρχές Φεβρουαρίου οι ενισχύσεις για τις ζωοτροφές – 40.000 ευρώ σε κάθε νέο αγρότη!

Η Κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (master plan) έχει ήδη ξεκινήσει, από τα 71 έργα και δράσεις που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, τα 30 ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και η έναρξη των υπολοίπων 41 θα γίνει εντός του 2023. Η συνολική επένδυση για την αναγέννηση της περιοχής προσεγγίζει τα 700 εκ. ευρώ. Όλα τα έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.


Στα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star Kentrikis Elladas με την Θώμη Παληού, με αφορμή τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την επίσημη παράδοση του masterplan, ανέπτυξα τα έργα και τις επενδύσεις που θα χαρίσουν στην Εύβοια το μέλλον που της αξίζει (Βόρειος Οδικός Άξονας, σφαγείο, Μελισσοκομικό και Σηροτροφικό πάρκο, Αλιευτικά καταφύγια, Club Med. κ.α.) και τοποθετήθηκα σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των νέων αγροτών ο Υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αύξησε την ενίσχυση για κάθε νέο αγρότη, από τις 17.000 ευρώ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα επί Σύριζα, στα 40.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!