Συνάντηση Σπανού με Σκέρτσο και Κοντογεώργη για την ΛΑΡΚΟ και τα έργα υποδομής

Για στρατηγικά έργα υποδομής, αλλά και τη ΛΑΡΚΟ συζήτησε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα ώριμα οδικά έργα που αναζητούν πόρους:
Παράκαμψη Βασιλικού με τελικό εκτιμώμενο κόστος (συμπεριλαμβανομένων και των απαλλοτριώσεων) 32.500.000 ευρώ.
Οδός Δερβενοχώρια – όρια Βοιωτίας προς Ελευσίνα, με τελικό εκτιμώμενο κόστος 13.000.000 ευρώ.
Βόρειο ήμισυ οδού Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, Τμήμα: Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς – Ανισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη. Το έργο εκτελείται ήδη με πόρους του «ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2021 – 2027» και προτείνεται η μεταφορά του σε τομεακό πρόγραμμα, προς αποδέσμευση των σχετικών πόρων υπέρ του περιφερειακού προγράμματος.

- Διαφήμιση -


Ώριμα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν ή και να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ:
Ανέγερση Διοικητηρίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία. Έχει ώριμη μελέτη, αναμένεται η έκδοση οικοδομικής αδείας.
Υδρευτικό φράγμα Μανίκια – Σέττα. Ώριμο μελετητικά έργο, αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων.
Αναβίωση Τεχνικής Σχολής «Δημόκριτος». Ζητείται η ίδρυση κατάλληλου θεσμού και η χρηματοδοτική συνδρομή, ώστε να υποστηριχθεί η εν λόγω δράση από κοινού με το Επιμελητήριο Εύβοιας.
Επίσης, συζήτησαν για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και την εξέλιξη της προσπάθειας εξεύρεσης επενδυτή, αλλά και για το ζήτημα της πιο μακρόχρονης, σε σχέση με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, εργασιακής αποκατάστασης των υπαλλήλων κάτω των 55 ετών.

“Επιβεβαιώθηκε ότι η – ιδιαιτέρως πολύπλοκη – διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.
Προσδοκούμε ότι σύντομα θα έχουμε και αποφάσεις για τα κρίσιμα οδικά, κτιριακά και υδρευτικά έργα της Περιφέρειάς μας, ενώ παρακολουθούμε ενεργητικά τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και αξιώνουμε την επαναλειτουργία του φορέα και την προστασία των θέσεων εργασίας”, δήλωσε σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!