Φάνης Σπανός: “Στρατηγική μας επιδίωξη το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας” – Τι ανέφερε για τα μεγάλα έργα υποδομής ο Περιφερειάρχης

Τους στόχους του για την επόμενη πενταετία ξεδιπλώνει στο Aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπάνος, μετά την επανεκλογή για δεύτερη συνεχόμενη 5ετία στην Στερεά Ελλάδα.

Ο κ. Σπανός, ένας άνθρωπος που είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και σχεδόν 15 χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει διετελέσει Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας με Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη μια  θέση που ασχολήθηκε ενεργά με ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων της Εύβοιας, αλλά και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας. Κατά τη θητεία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομών, την οικονομική ανάπτυξη μέσα από περιφερειακές και κλαδικές πολιτικές, το περιβάλλον, τη χωροταξία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την Πολιτική Προστασία, αλλά και την εύρυθμη και φιλική προς τον πολίτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ενώ από το 2019 υπηρετεί σαν περιφερειάρχης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και όπως λέει, μπορεί να έχουμε φέρει μικρές και μεγάλες νίκες στην περιφέρεια αλλά η μεθοδικότητα και η συνεργασία θα φέρουν ακόμα περισσότερες την επόμενη 5ετία.

Αναλυτικά, η δήλωση του  Φάνη Σπανού στο Aftodioikisi:

Φέραμε πολλές μικρές και μεγάλες νίκες για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά τη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και συνεργατικά για να φέρουμε ακόμη περισσότερες την ερχόμενη 5ετία.

- Διαφήμιση -

Οι στόχοι μας είναι όσες και οι ανάγκες του τόπου μας. Είναι πολλαπλοί, είναι όλοι απολύτως σημαντικοί και θα μου επιτρέψετε να συνοψίσω τους βασικότερους στόχους μας ως ακολούθως:

1. Να αξιοποιήσουμε πλήρως το νέο υπερδιπλάσιο ΕΣΠΑ! Να πιάσει τόπο, ώστε να διαχυθεί το όφελος σε όλη την Στερεά Ελλάδα, σε όλη την κοινωνία!

2. Να μπουν στο στάδιο της υλοποίησης όλα τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα. Παράκαμψη Χαλκίδας, Άμφισσα – Μπράλλος, Λαμία – Καρπενήσι και άλλα οδικά και λιμενικά έργα βρίσκονται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Συνεχίζουμε, ώστε να γίνει ο τόπος μας στρατηγικός κόμβος για την οικονομία, τις μετακινήσεις, την ενέργεια σε εθνικό επίπεδο.

3. Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δομές Υγείας. Παραδώσαμε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας και διαθέσαμε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό, έργα αναβάθμισης και επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Χρηματοδοτήσαμε επίσης την προμήθεια 17 ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Στερεά Ελλάδα και επιμένουμε σε τέτοιες παρεμβάσεις -εκτός των στενών ορίων των αρμοδιοτήτων μας- γιατί θέλουμε να έχουν οι Στερεοελλαδίτες τις υπηρεσίες Υγείας που τους αξίζουν!

4. Να σταθούμε ακόμη πιο ουσιαστικά στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Να στηρίξουμε με κοινωνικές δομές και παρεμβάσεις όσους αντιμετωπίζουν ασθένεια, αναπηρία, αποκλεισμό, ανέχεια ή ανεργία.

5. Να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας! Με όλα τα παραπάνω, με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας που παραμένει στρατηγική μας επιδίωξη, αλλά και με σειρά κινήτρων και παρεμβάσεων για να θέλουν, αλλά και για να μπορούν οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο μας! Μόνο έτσι θα επιλύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Στερεά Ελλάδα και όλη η χώρα!

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!