Χαλκίδα-Δημοτικές εκλογές 2023 : Δριμύ κατηγορώ της Ε. Βάκα για πολεοδομικές παρανομίες του Γ. Σπύρου – Τι είπε στο evia online

Της Μαρίας Καράπα

Ο Νικολό Μακιαβέλι αιώνες πριν στο πιο πολυδιαβασμένο πολιτικό εγχειρίδιο στον κόσμο “Ο Ηγεμών” περιλαμβάνει την ρήση “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” Προφανώς ισχύει και βρίσκει εφαρμογή και στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Χαλκιδέων.

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι το τελευταίο διάστημα για όσους ήταν σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα, δημοσκοπήσεις και καταστάσεις στην προεκλογική κονίστρα του Δήμου Χαλκιδέων. Την πρώτη βόμβα εξαπέλυσε η Έλενα Βάκα με επίσημο δελτίο τύπου το οποίο παραθέτουμε παρακάτω και στο οποίο αποκαλεί τον Γιώργο Σπύρου καταπατητή δημόσιας περιουσίας με βάση επίσημη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Το evia online επικοινώνησε στο πλαίσιο που επιβάλλει η δεοντολογία με τον κ. Σπύρου για να έχει την δική του θέση. Ο κ. Σπύρου ήταν σε σύσκεψη και απάντησε σχεδόν αμέσως μετά στο τηλεφώνημα. Μας είπε ότι επιφυλάσσεται προς το παρόν για τις επόμενες κινήσεις του. Ότι θα μελετήσει το ενδεχόμενο απάντησης στην δήμαρχο και ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι από τους ανθρώπους που αφήνουν αναπάντητα θέματα που τον αφορούν. Ειπώθηκαν και άλλα αλλά ήταν μη ανακοινώσιμα μέχρι τον χρόνο που εκείνος θα επιλέξει. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του evia online το επιτελείο του συνδυασμού του μετά από σύσκεψη έχει σχεδόν καταλήξει στο τι θα περιλαμβάνει μια ενδεχόμενη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως πέραν αυτών που αφορούν τον κ. Σπύρου – που θα απαντήσει όπως και όποτε νομίζει ο ίδιος, αφού πλέον ελέγχεται και επισήμως και οφείλει να απαντήσει για να μην μένουν σκιές- είναι τα ακόλουθα και απευθύνονται στην κα Βάκα που αναζητήσαμε στο τηλέφωνο και εισπράξαμε μια απάντηση αυτοματοποιημένη “θα σας πάρω αργότερα.”

Τα ερωτήματα στην Έλενα Βάκα

Επειδή το ρεπορτάζ τρέχει θα μας συγχωρέσει που δεν την περιμέναμε άλλο, αλλά θα θέλαμε να μάθουμε αν μπορεί να μας ενημερώσει, πότε αποφάσισε χρονικά η κτηματική υπηρεσία τον έλεγχο μιας και θα έχει όλα τα στοιχεία αφού περιγράφει την διαδρομή και τις υπηρεσίες.

Αν η καταγγελία έγινε πρόσφατα, δηλαδή προεκλογικά, ή υπήρχε καταγγελία εδώ και καιρό και δεν είχε υλοποιηθεί η εντολή για αυτοψία. Διότι αν υπήρχε καιρό η καταγγελία και υπήρξε παρανομία από τον κ Σπύρου, τότε έχουν παρανομήσει και όσοι έπρεπε να επιβάλλουν το νόμο, απέναντι στον οποίο είμαστε όλοι ίσοι. Άρα συνάγεται το συμπέρασμα ότι επιλέχθηκε με υστεροβουλία ο χρόνος υλοποίησης της αυτοψίας.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε λοιπόν ημερομηνίες, όπως επίσης αν εκ της θέσεώς της η κ. Δήμαρχος έπρεπε να γνωρίζει εξωδίκως, κάτι που αφορά πολιτικό ανταγωνιστή της όποιος και αν ήταν. Όπως επίσης αν με την δημοσιοποίηση του ελέγχου, παρανόμησε ή όχι από την στιγμή, που δεν είχε κυκλοφορήσει πουθενά η είδηση της διαδικασίας του ελέγχου.

Θέτω τον προβληματισμό διότι συνήθως, πρώτα δημοσιεύεται η όποια αποκάλυψη από τα ΜΜΕ και μετά υπάρχει σχολιασμός από πολιτικά πρόσωπα. Τώρα συνέβη το αντίθετο, γεγονός που προκαλεί απορία. Έγινε ρεπόρτερ η δήμαρχος και εμείς σχολιαστές. Πάντως η λογική λέει ότι χρησιμοποιείς τέτοια όπλα τύπου Μακιαβέλι -ανεξαρτήτως αν πρέπει και σωστά να υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο κ. Σπύρου αν παρανόμησε-μόνο όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά εκλογικά… Δηλαδή πας για δεύτερο γύρο. Ίδωμεν.

Το τονίζω γιατί θα βρεθούν κάποιοι να πουν ότι επιτίθεμαι στην Βάκα και όχι σε αυτόν που παρανόμησε. Αν έχει παρανομήσει ο κ. Σπύρου ορθώς θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Όμως η λογική θέτει και άλλα ερωτήματα που ελπίζουμε να απαντήσει η κ Βάκα. Εν αναμονή της όποιας απάντησης του κ. Σπύρου παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφίας δημάρχου.

ΘΕΜΑ: Αυθαίρετες κατασκευές στη βίλλα του υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Σπύρου, διαπίστωσε η Κτηματική Υπηρεσία.

Πριν από λίγες ημέρες διενεργήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Χαλκίδας αυτοψία και συντάχτηκε σχετική έκθεση, στην οποία διαπιστώθηκαν παράνομες αυθαίρετες κατασκευές, εντός αιγιαλού, χωρίς εγκρίσεις και άδειες, στη βίλλα «Γλαύκος» του Γεωργίου Σπύρου, υποψήφιου Δημάρχου Χαλκιδέων, που έχει κατασκευάσει στην παραλία Λεχωνίκι Λουκισίων Δ.Ε. Ανθηδώνας. Από την αυτοψία η οποία κοινοποιήθηκε στο Α.Τ. Χαλκίδας, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και στην ΥΔΟΜ του Δήμου Χαλκιδέων, προέκυψε ότι ο Γεώργιος Σπύρου, έχει κατασκευάσει στη βίλλα του, μέσα στον αιγιαλό, αυθαίρετα, προβλήτες μέσα στη θάλασσα, τσιμεντοστρωμένη ακτή, ράμπα, δρόμο-τοιχίο-μονοπάτι, σκάλα, ομπρέλες, τεχνητή προσάμμωση, συνολικού εμβαδού 423.35 τ.μ..
Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που επιδιώκει να γίνει Δήμαρχος Χαλκιδέων, να είναι ο ίδιος καταπατητής της Δημόσιας Περιουσίας, μη σεβόμενος τους νόμους και το φυσικό περιβάλλον; Προφανώς η γαλάζια οικονομία, η οποία εξαγγέλλει, έχει αυτή τη φιλοσοφία, την οποία ο ίδιος πρώτος για προσωπικό όφελος και για την αναψυχή του, εφαρμόζει και διδάσκει.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!