Εύβοια: Απόψε η χοροθεατρική παράσταση «Χαιρετίσματα από την Ανατολία» στο θέατρο «Αυλιδείας Αρτέμιδος»

Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος» παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Χαιρετίσματα από την Ανατολία» («Anadolu’dan selamlar»), σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ στο θέατρο «Αυλιδείας Αρτέμιδος».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η παράσταση-εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 7ου Bio-Mechanical Festival, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών.

Η παραγωγή της παράστασης δημιουργήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από τον Σύλλογο και βασίστηκε στην ιστορία της οικογένειας Βογιατζόγλου, τα μέλη της οποίας γεννήθηκαν στα μέρη της Καππαδοκίας. Στη διάρκειά της, η Μακρίνα, η Μαρία, ο Ιάκωβος και η Ελισσώ Βογιατζόγλου, πρόσωπα υπαρκτά και δικοί μας άνθρωποι, αφηγούνται με τον μοναδικό τους τρόπο την ιστορία της δικής τους Ανατολίας….

- Διαφήμιση -

Σκοπός της παράστασης-εκδήλωσης είναι να τιμηθεί η Μικρασιατική Ρωμιοσύνη, με την ανάδειξη των παραδόσεων των Μικρασιατών και της προσφοράς τους σε πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, να αφυπνίσθούν μνήμες και να καλλιεργηθεί η ιστορική συνείδηση των μελών της κοινωνίας μας.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενα: Γιώργος Αγγέλου / Παρουσίαση: Γιώργος Αγγέλου – Δήμητρα Βαρθάλη

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Γιώργος Αγγέλου – Κυριακή Βογιατζή / Διδασκαλία χορών: Ελισάβετ Γιασεμάκη

Σκηνικά: Κυριακή Βογιατζή / Ήχος – Φως: Μιχάλης Κατσικούλης

Λωξάντρα: Γιούλη Ζέρβα / Ταρνανάς: Βασιλική Κοτσανταμπάνη

Χορευτές με αλφαβητική σειρά: Αγγέλου Γιώργος / Βαρθάλη Δήμητρα / Βαρυτιμίδης Νέστωρ / Βασιλαντωνάκη Χριστίνα / Βογιατζή Δέσποινα / Βογιατζή Κυριακή / Βογιατζή Μακρίνα / Γιασεμάκη Ελισάβετ / Γεωργόπουλος Θανάσης / Ελευθεράκη Άννα / Ενωτιάδου Δήμητρα / Κατσικούλη Σωτηρία / Κιούση Αλεξάνδρα / Κοκονός Άλκης / Λιγομενίδου Ολυμπία / Ρουμπής Κωνσταντίνος / Σαμπάνη Κατερίνα / Σπηλιώτη Χριστίνα / Φούντας Δημήτρης / Χρόνης Θανάσης / Χρόνη Σιμέλα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!