Κύμη: Ο ευεργέτης των Γυναικών Γιώργος Παπανικολάου μέσα από το υπέροχο βιβλίο της Γιούλης Κόκκορη

Μαγική βραδιά στο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου της Κύμης , στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιούλης Κόκκορη ““Είδα τόσο φως μέσα σε λίγα λόγια σου. Τα πρόσωπα που επηρέασαν τον Γεώργιο Ν. Παπανικολάου (Dr Pap)”.
Με τη μαζική παρουσία τους οι Κουμιώτες αλλά και κάτοικοι των γύρω περιοχών και επισκέπτες της πόλης, αναγνώρισαν και τίμησαν το έργο της σπουδαίας αυτής προσωπικότητας και την προσφορά του στην οικουμένη.

Με τις μεστές και από διαφορετικές προσεγγίσεις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές/τριες φώτισαν το έργο του Παπανικολάου, τόνισαν την αξία του βιβλίου και επιβράβευσαν τη μεθοδικότητα, τον πλούτο και τη συστηματική έρευνα της συγγραφέως. Για το βιβλίο μίλησαν η Ιωάννα Δαριβέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Κύμης, η Αναστασία Πουλημένου, γυναικολόγος νοσοκομείου Κύμης, ο Νίκος Τσοτσορός , καρδιολόγος, ο Βαγγέλης Στάμου, πρόεδρος Εταρείας Ευβοικών Σπουδών Κύμης, η Δήμητρα Γκιντίδου, φιλόλογος και η συγγραφέας Γιούλη Κόκκορη. Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος Πέτρος Κακολύρης.

Παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμο), συλλόγων και φορέων της περιοχής, του Νοσοκομείου Κύμης του Τοπικού Τύπου και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!