Χαλκίδα: Μαθητές του 6ου Γυμνασίου έμαθαν για τα παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, τα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας γνώρισαν τα παιχνίδια της ελληνικής αρχαιότητας σε ένα επιμορφωτικό εργαστήριο.
Το σχολείο συνεργάστηκε με την ομάδα του “Greektoys”, που σκοπό έχει την προώθηση της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς μέσω της χρήσης της τεχνολογίας.
Με 3D animation, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά το εκπαιδευτικό έργο του Greektoys, μιας ελληνικής ομάδας που έχει έδρα το Βέλγιο, ταξιδεύει σε πολλές πρωτεύουσες, σε μουσεία και σχολεία και λειτουργεί ως «γέφυρα» για να εισάγει τα παιδιά στον πολιτισμό της αρχαιότητας.


Η επίσκεψη του Greektoys έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν για τα πάντα αρχαία παιχνίδια και να δουν αντίγραφα.
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Κούκλες (πλαγγόνες), αστράγαλοι, σβούρες, γιογιό, κουδουνίστρες και ζωόμορφα παιχνίδια πάνω σε ρόδες είναι μερικά από αυτά που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν τη σειρά κινουμένων σχεδίων Greektoys με πρωταγωνιστές το αλογάκι Βαλίο, τη Λίλυ και το Φίλωνα, χαρακτήρες εμπνευσμένοι από παιχνίδια της αρχαιότητας.


Στο δεύτερο μέρος της δράσης, οι μαθητές κατασκεύασαν με την καθοδήγηση της ομάδας του “Greektoys”, κούκλες, πήλινα αλογάκια και αντίγραφα των παιχνιδιών της αρχαιότητας, όπως τα έφτιαχνε ο κοροπλάστης στην Ελλάδα του 5 ου π.Χ.
Την επιμορφωτική δράση οργάνωσε η εκπαιδευτικός του σχολείου Δ. Καρλή η Διευθύντρια του σχολείου Δ. Παπά. η Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης Π. Αθανασάκου , ενώ παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί, των οποίων το διδακτικό αντικείμενο έχει συνάφεια με το περιεχόμενο της πολύ ωραίας και ενδιαφέρουσας δράσης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!