Χαλκίδα: Τα κεριά ανάβουν στην παραλία για την ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Ποντίων – Τι δήλωσε αποκλειστικά στο evionline ο πρόεδρος Κων/νος Καραγιάννης

100 χρόνια από τη Γενοκτονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
100 χρόνια από τη στιγμή, που αυτό το λαμπρό κομμάτι του Ελληνισμού ξεριζώθηκε βίαια από την πατρογονική του γη.
Σεβασμός, ανέσπερη μνήμη και υποχρέωση συνέχισης της προσπάθειας για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας.

Η 19η Μαϊου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας δεν είναι απλά ένας φόρος τιμής στις 353000 ψυχές που έγιναν μάρτυρες διότι θυσιάστηκαν ως Έλληνες και Χριστιανοί. Αποτελεί την απόδειξη ότι το μεγαλύτερο έγκλημα του 20 αιώνα είναι και παραμένει ατιμώρητο. Και ως τέτοιο δεν συνθέτει ένα απλά εθνικό ζήτημα αλλά αφορά ένα πανανθρώπινο χρέος. Να διαδόσουμε την ιστορία του Παρευξείνου Ελληνισμού, να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα σύνθημα “ποτέ ξανά Γενοκτονίες”. Μόνο έτσι θα σταματήσει η συστηματική λαίλαπα του πολέμου που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και επαναλαμβάνεται όπως σήμερα – ακόμα και σήμερα – στην Αρμενία κ.ο.κ. Αναγνωρίζω πως στη δημόσια σφαίρα η ανασυγκρότηση του παρελθόντος προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα αντεθνικό αφήγημα είναι συνεχής και αδυσώπητη. Η δική μας παρουσία και στάση πρέπει να είναι το ανάχωμα στη λήθη. Γι αυτό πρέπει με μεγαλύτερο πάθος και με τα μέσα που διαθέτουμε ήτοι την ιστορία, το χορό, τη μουσική και τη λαογραφία να συνεχίσουμε. Ο Πόντος ζει. Η μνήμη ζει, δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ευβοίας Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Η μνήμη είναι ζωή. Η λήθη είναι θάνατος.
19η Μαΐου. Αύριο να είσαι κι εσύ εκεί.
Ν’ ανάψουμε μαζί τα Κεριά του Πόντου.
Στις 21:00 στο στρογγυλό Χαλκίδας έλα και πάρε μαζί σου έναν νέο άνθρωπο. Δεν κάνουμε μνημόσυνο. Δίνουμε μια ιερή σκυτάλη.
Σας περιμένουμε.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ευβοίας “Οι Κομνηνοί”

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!