Χαλκίδα: Φάκελος “αλλοιωμένα γεύματα”-Νέα επίθεση του Διευθυντή του 23ου Δημοτικού στην Ένωση Γονέων-Τι απαντά μέσω του eviaonline στη νέα ανακοίνωση που τον φωτογραφίζει

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση που ξέσπασε αναφορικά με την ποιότητα των σχολικών γευμάτων που διανέμονται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Το φυτίλι άναψε η αρχική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων που σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι παρατηρήθηκε σε κάποια σχολεία αλλοίωση των τροφίμων που όμως δόθηκαν στους μαθητές.

Συγκεκριμένα η Ένωση Γονέων ανέφερε μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων εντοπίστηκαν φαγητά με έντονη οσμή και εμφανώς αλλοιωμένη όψη σε τουλάχιστον 5 σχολεία της Χαλκίδας (2ο , 9ο , 16ο , 18ο , 23ο) τις προηγούμενες ημέρες, ενώ από την αρχή της χρονιάς υπάρχει δυσαρέσκεια σχετικά με την ποιότητα, τη γεύση και την ποσότητα των μερίδων, ζήτημα που η Ένωση είχε θέσει έγκαιρα στο Διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει μαζί του. Δείγματα έχουν σταλεί και για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι χαλασμένα.

Όμως η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Διευθυντή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Κων/νου Σιγανού με απάντησή του , καθώς όπως υποστηρίζει αυτά που γράφονται για τα γεύματα στην σχολική μονάδα όπου διευθύνει, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το eviaonline επικοινώνησε με τον Διευθυντή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Σιγανό και μας δήλωσε πως αρχικά δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από την Ένωση Γονέων προς εκείνον ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπήρξαν τέτοια περιστατικά, ενώ παράλληλα ερωτηθείς στον λόγο που ενεπλάκη το σχολείο του σε αυτή την καταγγελία αναφέρει:

“Τα σχολικά γεύματα τα παραλαμβάνω εγώ μαζί με άλλους 2 δασκάλους. Παραλαμβάνουμε 90 γεύματα εκ των οποίων τα 3 είναι τυχαία δωρεάν δείγματα για τους παραλήπτες. Παρατήρησα πως σε 10 συσκευασίες ήταν “φουσκωμένη” η ζελατίνη που τα περικλύει και άνοιξα μία, ενώ είχαν μοιραστεί τα γεύματα. Υπήρχε μια έντονη οσμή και επικοινώνησα με την εταιρία η οποία με διαβεβαίωσε ότι αυτό συμβαίνει γιατί κατά την ώρα της συσκευασίας το γεύμα είναι καυτό – πάνω από 80 βαθμούς – με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια αλλοίωση στο υλικό συσκευασίας, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητά τους και μπορούν άφοβα να καταναλωθούν. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε αλλοιωμένη όψη ή η εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες”

Εν συνεχεία όμως η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έθεσε 4 καυτά ερωτήματα της στην εταιρεία τροφοδοσίας αλλά και στον διευθυντή του 23ου Σχολείου.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τις κατηγορίες σχετικά με την ανακοίνωση για τα σχολικά γεύματα, την οποία δώσαμε στη δημοσιότητα στις 16/1/24. Οι καταγγελίες απέναντι στην Ένωση και τα όσα σε site έχουν αναφερθεί από διεύθυνση σχολείου και την εταιρία τροφοδοσίας μας προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλεια και την ποιότητα του φαγητού στα παιδιά μας. Και πράγματι δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά…


• Η αλλοίωση της συσκευασίας λόγω υψηλής θερμοκρασίας δεν απελευθερώνει τα “αλλοιωμένα στοιχεία” μέσα στο φαγητό;
• Με ποια κριτήρια θεωρείται ασφαλές το παιδί να τρώει από αλλοιωμένη συσκευασία;
• Ποιος γονιός θα έδινε στο παιδί του να φάει ένα φαγητό του οποίου η οσμή προκαλεί αηδία;
• Γιατί η εταιρία όταν τηλεφώνησε τουλάχιστον ένας διευθυντής ( έχουμε πληροφορίες για περισσότερους )για την οσμή δεν πήγαν να παραλάβουν μια μερίδα ως δείγμα για ανάλυση, ενώ αργότερα πήγε σε σπίτι κ το έκανε;

Το επικοινώνησε εκ νέου με τον Διευθυντή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνο Σιγανό όπου του έθεσε την ανακοίνωση ζητώντας του να την σχολιάσει. Ομολογουμένως ήταν απόλυτος και αφοριστικός στέλνοντας με την φράση του το μήνυμα ότι η ανακοίνωση είναι ανυπόληπτη.

“ΑΓΝΟΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΥΤΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.”

Η εταιρία που παρασκευάζει πάντως τα τρόφιμα έχει στείλει στο γενικό χημείο του κράτους δείγματα για να έχει μια επίσημη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Όμως και ο Σύλλογος Γονέων δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια αφού έχει πράξει το ίδιο και αναμένει . Αναμένουμε όλοι εμείς οι γονείς τα αποτελέσματα, γιατί με την υγεία των ανθρώπων και δη των παιδιών μας δεν μπορεί να παίζει κανείς. Ούτε για την δημιουργία εντυπώσεων ούτε για τυχόν ακούσια η εκούσια συγκάλυψη. Όλα στο φως . Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!