Νέος Σεισμός στην Εύβοια: Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι για τα 4,5 Ρίχτερ στους Ζάρακες

Σύμφωνα με την επιβεβαιωμένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:38 το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου στην Εύβοια και είχε επίκεντρο 6 χλμ από τους Ζάρακες Ευβοίας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις στα πέντε χιλιόμετρα. λίγο αργότερα ακολούθησε μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ στις 12:06.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από τον σεισμό!

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των σεισμολόγων για τη ξαφνική σεισμική δραστηριότητα στο νησί μας.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο στην περιοχή», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σχετικά με τη σεισμική δόνηση.

«Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα βόρεια προάστια. Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό» και προσθέτει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ .

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει:

«Σεισμοί ανάλογου μεγέθους από την ίδια περιοχή μας απασχόλησαν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου 2022 και το Δεκέμβριο 2022. Επιβάλλεται πιστή εφαρμογή του σχεδίου Εγκέλαδος».

Δείτε εδώ που έγινε σεισμός στην Εύβοια LIVE

Σεισμός στους Ζάρακες Ευβοίας

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!