Β. Εύβοια: Αυτοψία Κικίλια στο Μαντούδι – Τι του ζήτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης για να προστατευθούν οι κάτοικοι

Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Β. Εύβοιας πραγματοποιεί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας από το μεσημέρι της Τετάρτης 27/9, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Μετά το Πευκί και τις Ροβιές, όπου είδε τα προβλήματα και συνομίλησε με κατοίκους και τοπικούς φορείς, μετέβη στο Μαντούδι, όπου συνοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη και του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη, επισκέφθηκαν τον ποταμό Κηρέα που υπερχείλισε.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του evia online από τον Υπουργό την θωράκιση του ποταμού Κηρέα για να σωθεί ένα μεγάλο μέρος του χωριού. Στη συνέχεια μετέβησαν στον οικισμό Περαμύλος όπου ο Υπουργός συνομίλησε με τους κατοίκους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους.

Κατόπιν συνοδεία και των αντιδημάρχων κ. Καντζούρα και Σκοπελίτη, πήγαν στον χώρο όπου διεξάγεται το παζάρι, το οποίο και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί με απόφαση του Δημάρχου και ο Υπουργός δεσμεύτηκε στους ανθρώπους που καταστράφηκαν τα προϊόντα τους να εξετάσει το ζήτημα των αποζημιώσεων.

Ο Υπουργός μετέβη στο νησί μαζί με ειδικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ).

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!