ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέα πυρά ένθεν -κακείθεν για το θέμα με τα σουβλάκια- Τι μας είπαν Ε. Βάκα, Ε. Αϊδίνη και Β. Ευθυμίου!

Το evia online ως γνωστόν αποκάλυψε το θέμα με την σύλληψη της προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένης Αϊδίνη το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου μετά απο καταγγελία καταστηματαρχών για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Το γεγονός με τα σουβλάκια οδήγησε σε σοβαρή κρίση την σχέση μεταξύ δήμου και προεδρείου του Σωματείου Εστίασης Ευβοίας “Ξένιος Ζεύς”, που δέχθηκε πυρά απο την Δήμαρχο και την κα Αϊδίνη που έκαναν λόγο για στοχευμένη επίθεση που στόχο είχε την προάσπιση των δικών τους συμφερόντων .

Στις σαφείς κατηγορίες  απάντησε  με την ακόλουθη ανάρτηση "βόμβα"  ο πρόεδρος του σωματείου Βασίλης Ευθυμίου.

Αγαπητή Κυρία Δήμαρχε, η απάντηση της Εστίασης για την πραγματικότητα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν την επίμαχη μέρα, είναι σε σχόλιο μου στην ανάρτηση της Προέδρου της ΔΟΑΠΠΕΧ κυρίας Αϊδίνη. Να προσθέσω μόνο ότι το Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης – Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Ευβοίας εχει προσφέρει τα μέγιστα στη Χαλκίδα τα τελευταία χρόνια, και δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ να «βάλουμε πλάτη» σε όσες ενέργειες γίνονται για το καλό του τόπου. Η δημοτική αρχή αποφάσισε τις Απόκριες να μοιράσει δωρεάν χιλιάδες σουβλάκια στις πλατείες, σε αντίθεση με τα συμφωνηθέντα στην συνάντηση που είχαμε στο Δημαρχείο μεταξύ του ΔΣ του Σωματείου μας εσάς και της κυρίας Αιδίνη 3 εβδομάδες πριν.

Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι η δημοτική αρχή, παραβίασε τον βασικό κανόνα της έντιμης και καθαρής συνεργασίας με τους επιχειρηματίες της εστίασης, αλλά και με όλους τους επαγγελματίες της πόλης. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων επειδή θέλει να εμφανιστεί πιο «ευαίσθητος» από τους άλλους. Το Σωματείο μας εδώ και χρόνια έχει μπει μπροστά κι έχει συνεργαστεί με όλους για την προβολή και ανάπτυξη της Χαλκίδας, αλλά και για να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη(Πυρκαγιές Β. Εύβοιας, κλπ). Ανάπτυξη και εικόνα σύγχρονης πόλης που ξέρει να γιορτάζει δεν είναι τα δωρεάν σουβλάκια στη μέση του δρόμου. Αλλά είναι η κοινή προσπάθεια, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, για το καλό του τόπου κι όχι για πρόσκαιρα οφέλη.

Το evia online στο πλαίσιο της δεοντολογίας που τηρεί απαρέγκλιτα απευθύνθηκε πρίν λίγο στις δύο κυρίες που σχολιάσαν ως ακολούθως την ανάρτηση

 Δήμαρχος Έλενα Βάκα:  "Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω το θέμα, ο καθένας κρίνεται…"

Πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη : “Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι στην συνάντησή μας να είχαμε μιλήσει για σουβλάκια ή για ημέρες που θα γινόταν η δωρεάν διάθεση στους πολίτες. Τα μέλη της εστίασης όμως ήταν από την αρχή επιθετικά απέναντί μας, καθώς κατά την πρώτη συνάντηση που έγινε με τους φορείς, δεν παρευρέθηκαν κάτι που μας προκάλεσε εντύπωση.

 Την επόμενη ημέρα επικοινώνησε μαζί μου ο Κ. Ευθυμίου έξαλλος που δεν είχε λάβει πρόσκληση για την συνάντηση. Εμείς είχαμε επικοινωνήσει μέσω e-mails με όλους τους φορείς, αλλά τελικά το συγκεκριμένο email δεν έφτασε ποτέ, καθώς ήταν στα ανεπιθύμητα μηνύματα. 

Ο κ. Ευθυμίου μου γνωστοποίησε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή, επειδή δεν έλαβαν πρόσκληση για την συνάντηση με τους φορείς. Αυτή η παρεξήγηση λύθηκε, αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι την επόμενη μέρα που συναντηθήκαμε να μιλήσαμε για κάτι τέτοιο. Περιμένω να οριστεί δικάσιμος, όπως ορίζει η αυτόφωρη διαδικασία και εκεί θα ξεκαθαριστούν όλα”

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!