Απεργιακή κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Χαλκίδας από τους εργαζομένους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 22/02 :

ΩΡΑ 11.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

- Διαφήμιση -

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28/02:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 12.00 ΠΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

ΩΡΑ 11.00 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΤΟ “ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…”

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Κυβέρνηση, Υπουργείο και ΥΠΕ δεν θα σταματήσουν να χειροτερεύουν τους όρους δουλειάς μας! Στο Νοσοκομείο μας η κατάσταση είναι ”εκρηκτική” για την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, του νοσηλευτικού, παραιατρικού προσωπικού, για τους διοικητικούς, τους εργαζόμενους στους εργολάβους και στην τεχνική υπηρεσία, στη σίτιση…., με εξαντλητικές βάρδιες, δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και κανονική άδεια τριών ετών!

  • Τα ΤΕΠ στενάζουν, με 200 – 250 περιστατικά το 24ωρο, με ελάχιστους νοσηλευτές και γιατρούς στη βάρδια, κουρασμένους από τις συνεχείς βάρδιες και εφημερίες.
  • Οι μεγάλες κλινικές, Παθολογική, Χειρουργική έχουν, καθημερινά, πληρότητα 100%, με περιστατικά που φιλοξενούνται σε άλλες κλινικές, ακόμα και στο Μαιευτικό / Γυναικολογικό τμήμα!
  • 2-3 νοσηλευτές ανά βάρδια για 48 ασθενείς στην Παθολογική ή για 36 ασθενείς στις υπόλοιπες κλινικές. 2 νοσηλευτές στην Καρδιολογική για μονάδα εμφραγμάτων και κλινική, 2 νοσηλευτές για 21 ασθενείς στην κλινική covid….!
  • Λειτουργούν 3 από τις 6 αίθουσες του Χειρουργείου, λόγω έλλειψης προσωπικού.Αντιμετωπίζονται δεκάδες έκτακτα χειρουργικά περιστατικά, ενώ εκατοντάδες τακτικά περιστατικά, όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων, ”λιμνάζουν” στη λίστα.
  • Την ίδια στιγμή Διοίκηση και ΥΠΕ συνεχίζουν με μπαλώματα-μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα, από Κ.Υ. σε Κ.Υ, από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Πρόσφατα παραδείγματα τα ”εντέλλεσθαι’’ για μετακίνηση αναισθησιολόγου στη Λαμία, τα ”εντέλλεσθαι” για μετακίνηση γιατρών στη Σκύρο, από τα Ψαχνά, οι μετακινήσεις νοσηλευτών, βοηθών θαλάμου από όροφο σε όροφο.
    Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και οι μισθοί μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, στις αυξημένες τιμές των super market, στις αυξημένες τιμές στο ρεύμα, το νερό, το πετρέλαιο ενώ οι πλειστηριασμοί κατοικιών συνεχίζονται. ΟΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!
    Η κατάσταση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που λειτουργεί τα νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή με κριτήριο το πόσο μας κοστίζουν οι λειτουργίες του Νοσοκομείου! Από τη μία έχουμε προσπάθεια μείωσης του κόστους τους από τα αναλώσιμα υλικά και το έμψυχο δυναμικό, ενώ από την άλλη έχουμε προσπάθεια

αποκόμισης εσόδων από τα νοσήλια και τα προγράμματα ατομική συνταγογράφησης
που υλοποιούνται. Είναι τα ίδια κριτήρια με τα οποία λειτουργεί ο ΟΣΕ. Αυτά τα κριτήρια δημιουργούν “Τεμπη”, θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, όπως πρόσφατα του εργάτη στη SABO κ.α.
Ζυγίζουν την ανθρώπινη ζωή και τις συνθήκες εργασίας με βάση το πόσο τους κοστίζει!
Την ίδια στιγμή δίνουν δις για εξοπλισμούς, χιλιάδες ευρώ για Διοικητές νοσοκομείων, χιλιάδες ευρώ για τους ‘’εκλεκτούς’’, αφήνουν αφορολόγητους τους μεγάλους εφοπλιστικούς ομίλους…!
Τα σχέδια τους για τα απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία να μείνουν στα χαρτιά. Οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν δεν μπορούν να υλοποιηθούν με το να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι ασθενείς.

Είναι βαρβαρότητα και ωμός εκβιασμός η υλοποίηση αυτού του μέτρου! Όποιος έχει λεφτά θα ζει, όποιος δεν έχει θα πεθαίνει. Να αυξήσουν τους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών, να δοθούν κίνητρα γιαπροσλήψεις, να πάρουν μέτρα βελτίωσης του ΕΣΥ και όχι μέτρα περαιτέρω
εμπορευματοποίησης του.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ!
ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ, ΠΥΚΝΩΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας συμμετέχει στην Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, στις 22/02 και στη μεγάλη Πανελλαδική Απεργία, στις 28/02!Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην προσυγκέντρωση με τα πανό και τα συνθήματα μας στο παλιό Νοσοκομείο στις 11πμ.
Το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Υγείας, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, διοργανώνουμε, μέσα στο Μάρτη, μεγάλο Πανευβοικό συλλαλητήριο στην πόλη της Χαλκίδας.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:

ΑΠΕΡΓΙΑ 22/2 :

ΩΡΑ 11.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28/2:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 12.00 ΠΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

ΩΡΑ 11.00 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το ΔΣ

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!