Εύβοια: Ρεπορτάζ evia online, στο Αλιβέρι -Οι παραλίες – Ο κόσμος -Τι λένε καταστηματάρχες- εργαζόμενοι για τον τουρισμό και την δουλειά τους

Το eviaonline το πρώτο ειδησεογραφικό site της Εύβοιας, ξεκινά έναν καλοκαιρινό -γιατί αυτό πράξαμε και τον Χειμώνα- κύκλο ρεπορτάζ στις τοπικές κοινωνίες , για την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και ευρύτερα των δεδομένων που επικρατούν. Στόχος; Αφενός να έχουν φωνή οι πολίτες και αφετέρου, να αναδείξουμε τις ομορφιές, της Αρχόντισσας της Στερεάς Ελλάδας της ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ από τον ΘΕΟ να ζεις, Εύβοιά μας.

Το απόγευμα της Τρίτης, βρεθήκαμε στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και στον όμορφο παραλιακό Κάραβο, όπου συνομιλήσαμε τόσο με λουόμενους όσο και με εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης για την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Τα παραλιακά καταστήματα αν και καθημερινή είχαν αρκετό κόσμο και κυρίως οικογένειες που απολάμβαναν την δροσιά από τις βουτιές. “Είναι η απόδρασή μας από την ζέστη. Η παραλία είναι υπέροχη και ερχόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε, κυρίως για τα παιδιά”, δήλωσε στο eviaonline πατέρας που απολάμβανε οικογενειακά την δροσιά της θάλασσας.

Τα πράγματα όμως φαίνεται από τη ματιά των επιχειρηματιών, πως ακόμα είναι στάσιμα καθώς συνομιλώντας με ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή, μας δήλωσε πως η κίνηση ακόμα είναι μειωμένη, ενώ αναμένουν την ερχόμενη εβδομάδα να δουν αύξηση στον τζίρο τους, καθώς η περιοχή “ανθεί” τουριστικά από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου έως και τέλος Αυγούστου.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα επίσης με εργαζόμενο σε κατάστημα εστίασης, τα ενοικιαζόμενα σπίτια μέσω Airbnb της περιοχής τώρα ξεκινούν να έχουν τουρίστες, ενώ η ίδια εικόνα ισχύει και για τους ιδιοκτήτες εξοχικών, που όπως φαίνεται θα επιλέξουν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους το προσεχές διάστημα.

Ίδια εικόνα μας παρουσίασε και εργαζόμενη σε παρακείμενο cafe, η οποία εργάζεται χρόνια στην εστίαση

Να τονίσουμε πως η παραλία ήταν ιδιαίτερα φροντισμένη, καθαρή και κατάλληλη για οικογενειακές αποδράσεις.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!