Χαλκίδα: Η πρόσκληση της ντροπής-Η έωλη ανακοίνωση του προέδρου της Ο.Π.Σ.Ε. Αν. Δημητρίου- Η ένοχη σιωπή της Έλ. Βάκα- Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ του evia online

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Το evia online θέτει πάντα το δάκτυλο επι των τύπων των ήλων. Είναι γνωστό τοις πάσι πια. Αναδείξαμε την γκάφα της χρονιάς, με την πρόσκληση για την απελευθέρωση της πόλης, όπου αποτύπωνε – αν είναι δυνατόν – μουσουλμανικά σύμβολα. Επικοινωνήσαμε με τους εμπλεκόμενους φορείς. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Γ. Κελαϊδίτη) Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων ( Γ. Ψαθά), Επιμελητήριο Ευβοίας ( Γιάννης Γεροντίτη) Πρόεδρο ΟΠΣΕ (Αναστάσιο Δημητρίου). Η Δήμαρχος Έλενα Βάκα δεν έχει απαντήσει σε 2 τηλέφωνα και ένα μήνυμα!

Όλοι μας διαβεβαίωσαν έκπληκτοι, ότι δεν είχαν ιδέα και εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους. Ο μόνος που γνώριζε -όπως μας είπε ο ίδιος- ήταν ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ κ. Δημητρίου. Η μόνη που εξαφανίστηκε, ήταν η Δήμαρχος Έλενα Βάκα, που υπέγραψε την ντροπιαστική πρόσκληση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κρύβεται όταν ένα θέμα καίει…

Αφού πέρασαν 40 ώρες προφανώς ομφαλοσκόπησης, για το πώς θα απαντηθεί το βαρύτατο ολίσθημα που υπέπεσε η Ελενα Βάκα, εμφανίστηκε ο κ. Δημητρίου επιχειρώντας να αναλάβει εξολοκλήρου την ευθύνη, και να βγάλει “λάδι” την πολιτικά silver alert δήμαρχο. Στην προσπάθειά του αυτή κατηγόρησε – ασχέτως αν δεν είχε το θάρρος να το πει- ονομαστικά το evia online, που ήταν το μόνο που έφερε στην δημοσιότητα το θέμα που ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών.

Ο αξιόλογος κατά τα λοιπά πρόεδρος της ΟΠΣΕ, απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση, που δυστυχώς για εκείνον, αυτοαναιρείται εκ του αποτελέσματος.

Ας δούμε λοιπόν που είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Υπάρχουν ΨΕΜΜΑΤΑ; Ποιες είναι οι ΕΥΘΥΝΕΣ της ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗΣ Δημάρχου πίσω από την έωλη ανακοίνωση, του προέδρου της ΟΠΣΕ κ. Αναστάσιου Δημητρίου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΠΣΕ :Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας σας ενημερώνει ότι εδώ και 15 χρόνια πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό ζυγό, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη της διοργάνωσης και με την στήριξη όλων των Επίσημων φορέων της πόλης, της Περιφέρειας και του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Evia online: Τις πραγματοποιείτε και μπράβο σας .¨Ομως αναφέρεστε σε απελευθέρωση της Εύβοιας και χρησιμοποιείται ως φόντο αντί προτομές επαναστατών η μία ΕΚΚΛΗΣΙΑ όπου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων ως ο συνεκτικός ιστός του Έθνους μας ,το τζαμί και το Μιχράμπ!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΠΣΕ: Το Σάββατο οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Οθωμανικού Τεμένους «Εμίρ Ζαδέ», όπου εκεί κατά την ιστορία παραδόθηκαν τα κλειδιά του κάστρου της Χαλκίδας , στον τότε εκπρόσωπο της Ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργό Παιδείας Ιάκωβο Ρίζο Νερουλό, σηματοδοτώντας την ουσιαστική απελευθέρωση της Χαλκίδας και στη συνέχεια ολόκληρης της Ευβοίας. Γίνεται μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων της εποχής, ξεκινώντας από το 1821 και φτάνοντας μέχρι την Απελευθέρωση της Ευβοίας, προβάλλονται διαφάνειες των Ευβοέων Αγωνιστών και ιστορικές επιγραφές στην πρόσοψη του τεμένους και διαδραματίζονται χορευτικά δρώμενα από τους πολιτιστικούς συλλόγους - μέλη μας. Άλλωστε, όσοι παρακολουθήσαν πέρσι την συγκεκριμένη εκδήλωση γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο σεβόμαστε και αναδεικνύουμε τα ιστορικά γεγονότα.

Evia online: Ουδείς σας κατηγόρησε, ότι δεν σεβόσαστε και δεν αναδεικνύετε τα ιστορικά γεγονότα. Ο πλέον λογικός άνθρωπος, θα σκεφτεί, ότι με βάση την πρόσκληση το κομβικό σημείο αναφοράς είναι η επανάσταση και οι Επαναστάτες που έχυσαν το αίμα τους. Οπλαρχηγοί όπως ο Αγγελής Γοβιός και ο Κριεζώτης. Όχι η στιγμή της παράδοσης, από τους Τούρκους της πόλης.

Άλλωστε κ. Πρόεδρε γνωρίζετε άριστα, ότι σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, πραγματοποιούνται εορτασμοί, για την απελευθέρωση της εκάστοτε πόλης, από τον τουρκικό Ζυγό και δεν συνηθίζεται να προβάλλονται Μουσουλμανικά σύμβολα . Προφανώς, επιχειρείτε επίσης για ευνόητους λόγους, να συνδυάσετε και το θέμα της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο θέματα, που μπορεί και να συνδέονται νοητά ή χρονικά, αλλά αυτό δεν αφορά την ντροπιαστική πρόσκληση, που θα έπρεπε να αποτυπώνει, αυτό που λέει το κάλεσμά της. Απελευθέρωση της πόλης τιμώντας την μνήμη των ΗΡΩΩΝ και όχι Μουσουλμανικά σύμβολα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΠΣΕ: Ιδιαιτέρως από πέρσι, η Εφορία Αρχαιοτήτων, με πολύ χαρά μας παραχωρεί τον χώρο και ανοίγει το μουσειακό χώρο του τεμένους προκειμένου να είναι επισκέψιμο για το κοινό, με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση.  Επίσης η φετινή στήριξη της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Έλενας Βάκα και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Δήμητρας Σακελλαράκη, μας επιτρέπει να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα την συγκεκριμένη ημέρα.

evia online: Τι λέτε όταν εννοείται στήριξη της Δημάρχου; Στην πρώτη παράγραφο αναφέρεστε σε στήριξη όλων των φορέων. Γιατί κάνετε ειδική αναφορά; Πως αποτυπώνεται πρακτικά; Γιατί είναι γενική και αόριστη προφανώς, για ευνόητους λόγους. Οφείλετε μία ξεκάθαρη απάντηση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΠΣΕ: Ο λόγος λοιπόν που θεωρήσαμε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία μπορεί να μπει ως φόντο της αφίσας και της πρόσκλησης, αντιστοιχεί σε όλα τα παραπάνω, καθώς την ευθύνη για την επιλογή της την έχουμε εμείς.

evia online-Ήδη η επιχειρηματολογία σας έχει πέσει στο κενό κ. Πρόεδρε. ¨Όμως εδώ μαθαίνουμε, ότι έχετε την τελική ευθύνη εσείς για την επιλογή.

Ερώτηση: Τότε λοιπόν γιατί μας είπατε 2 φορές στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε -και προφανώς θα θυμάστε- το βράδυ του Σαββάτου 30/3/2024 ότι την θεματολογία της πρόσκλησης, την πρότεινε ο Δήμος και εσείς συμφωνήσατε ; Υπενθυμίζω -εκ του περισσού είμαι βέβαιη- ότι η διήρκησε 6 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα!

Κε Δημητρίου, μήπως θέλατε να εκθέσετε το Δήμο και να αποσείσετε τις ευθύνες σας ; Πότε λέγατε αλήθεια; Στο τηλεφώνημα ή στην ανακοίνωσή σας; Γιατί υπογράφει η δήμαρχος την πρόσκληση και δεν μπήκε στην σειρά, με τους άλλους φορείς; Την υπογραφή της Δημάρχου την βάλατε μόνοι σας; Ήταν εν αγνοία της, το περιεχόμενο της πρόσκλησης;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΟΠΣΕ: Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε να προκαλέσουμε ούτε να βεβηλώσουμε την έννοια και τον συμβολισμό της εκδήλωσης, όπως προσπάθησαν κάποιοι να το παρουσιάσουν.

evia online- Ερώτηση: Από πότε η έκφραση άποψης, με επιχειρήματα ατράνταχτα, συνάδει με βεβήλωση της έννοιας και του συμβολισμού μιας εκδήλωσης; Αν ισχύει αυτό, γιατί επιβραβεύετε τους “άθλιους” δηλαδή εμάς το evia online – αποφασίζοντας να αλλάξετε το φόντο, αν όλα είναι καλώς καμωμένα κ. Δημητρίου ;

Επιπροσθέτως, ποτέ δεν μειώσαμε την προσφορά σας, όπως αναφέρετε για να δικαιολογηθείτε. Τουναντίον, αναδεικνύουμε δημοσιογραφικά τις εκδηλώσεις σας. Όπως και όλες τις πολιτιστικές δράσεις, που μεταλαμπαδεύουν -σε συνδυασμό πάντα με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας- τις αρχές και τι αξίες, που πρέπει να διαπνέεται η νέα γενιά, ώστε να έχει τις απαραίτητες βάσεις, για την επιβίωση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ εις το διηνεκές .

Ως εκ τούτου κ. πρόεδρε -επειδή είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου- παραβιάζετε ανοικτές θύρες…

ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ -ΟΠΣΕ: Αποφασίζουμε την απόσυρση της συγκεκριμένης αφίσας και πρόσκλησης και άμεσα θα σταλεί νέο ψηφιακό υλικό.

evia online: Σας ευχαριστούμε για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ, του αποκαλυπτικού μας ρεπορτάζ, που σας οδήγησε, στο να ΑΛΛΑΞΕΙ αυτή η ντροπιαστική για την επέτειο πρόσκληση. Πρόσκληση που υπέγραψε φαρδιά πλατιά, η Δήμαρχος που τόσα όπως είπατε -ασχέτως αν δεν γνωρίζουμε-προσέφερε. Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενά σας, προσέφερε την ιδέα-Γκάφα που εσείς αποδεχτήκατε.

Δεχόμαστε οποιαδήποτε κριτική και προτάσεις για την συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις της Ομοσπονδίας.
Για το Δ.Σ. της Ο.Π.Σ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Δημητρίου

Αφού δεχόσαστε κ. πρόεδρε, κριτική και προτάσεις, προς τι η κατηγορία που εκτοξεύσατε, ότι προσπάθησαν κάποιοι, -δηλαδή το evia online- να διαστρεβλώσουν τις προθέσεις σας;

Υ.Γ. Αγαπητέ κ. Δημητρίου θα ήθελα να σας θέσω άλλα δύο ερωτήματα όπως προκύπτουν από την συνομιλία μας, αλλά επιφυλάσσομαι να τα κρατήσω, για το ενδεχόμενο απάντησή σας.

Επειδή είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, ότι ο Ευβοιώτης, είναι έξυπνος άνθρωπος διαχρονικά. Εμείς κρατάμε και βεβαίως οι δεκάδες χιλιάδες καθημερινά αναγνώστες μας, ότι ένα ακόμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ -του πρώτου, με διαφορά ειδησεογραφικού site σε Εύβοια, Σκύρο και εκ των μεγαλυτέρων Περιφερειακών Πανελλαδικά- επιβεβαιώθηκε και οδήγησε, στην αλλαγή της ντροπιαστικής πρόσκλησης.

ΥΓ1: Όσον αφορά την αξιότιμη δήμαρχο Έλενα Βάκα, τα ερωτήματα παραμένουν. Ήξερε ή δεν ήξερε; Υπέγραψε εν γνώσει της ή όχι;

Αν Ναι, η λογική λέει ότι κρύβεται, για να γλιτώσει τον πολιτικό εξευτελισμό. Αν όχι, τότε αποδέχεται το πολιτικό εξευτελισμό, ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι υπογράφει.

Ας διαλέξει, ποιες από τις δύο εκδοχές την εκπροσωπούν. Αν υπάρχει και τρίτη εκδοχή ευχαρίστως, να δημοσιεύσουμε την απάντηση της.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!