Εύβοια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1η ημέρα παρουσίασης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 22 Απριλίου οι εκδηλώσεις παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Εύβοιας παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών όλης της χρονιάς.

Παρουσιάστηκαν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων και αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων από τα παιδιά που συμμετείχαν στην υλοποίησή τους τόσο στην ευρύτερη σχολική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει εξωστρέφεια και διάχυση.


Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας παρουσίασε τα προγράμματα «Αναγνωστική Λέσχη. Ταξίδια στο χαρτί και στο πανί» και «Το θέατρο μας διδάσκει, μας ψυχαγωγεί, μας ενώνει», το Γυμνάσιο Ερέτριας «Οι ταξιδευτές Παρουσιάζουν», το ΓΕΛ Κύμης τα προγράμματα «”ΚΎΜΗΣ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ” Από το έκθεμα στη ζωντανή μνήμη» και «Η Τέχνη συναντά τη θάλασσα (αρχαία-νέα Ελληνική λογοτεχνία), την Επιστήμη και το Ανθρώπινο σώμα», το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας τα προγράμματα «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος και οι 4 Μάρτυρες του Ρεθύμνου», «Ο σκιτσογράφος Πέτρος Χριστούλιας» και «Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας-Ένα μελίσσι καλλιτεχνικής δημιουργίας» και τέλος το ΕΠΑΛ Ψαχνών παρουσίασε το πρόγραμμα «Το Ηλεκτρονικό μας Μαγκαζίνο».

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Νεκτάριος Καντανολέων και η υπεύθυνη ΣΕΠ Κάτια Αλιακίζογλου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!