Τι θα γίνει με το Βρεφικό γάλα: Αισχροκέρδεια σε δύο πολυεθνικές- Προσεχώς τσουχτερά πρόστιμα και νέα μέτρα

Την ώρα που οι τιμές στο βρεφικό γάλα έχουν χτυπήσει κόκκινο γεγονός που τις καθιστά απαγορευτικές για τους Έλληνες γονείς, το υπουργείο Ανάπτυξης διαμηνύει ότι λαμβάνει, τηρεί και ενισχύει τα μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκρέκας υποστήριξε ότι «συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη».

Μάλιστα ο υπουργός συμπλήρωσε πως «προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται».

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί στις δύο από τις τέσσερις πολυεθνικές από τις οποίες οι καταναλωτές προμηθεύονται το βρεφικό γάλα και από αυτόν προκύπτουν ευρήματα αισχροκέρδειας που αναμένεται φέρουν τσουχτερά πρόστιμα.

Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το OPEN το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει μέτρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Ειδικότερα σχεδιάζει μείωση της τιμής των προϊόντων στο ράφι, περιορισμό του υπερκέρδους όπως επίσης και την ενεργοποίηση μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να προχωρούν σε καταγγελίες έτσι ώστε να γίνεται έλεγχος ακόμα και την ίδια ημέρα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!